Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Микола Поворозник: «Місто створює умови для максимального підвищення безпеки усіх учасників дорожнього руху»

21 лютого 2019 року, 18:10

Міська влада створює умови для комфорту та максимального підвищення безпеки усіх учасників дорожнього руху. Із цією метою у місті встановлюються дорожні віхи (пластикові стовпчики), що спрямовують рух та унеможливлюють паркування автотранспорту у непередбачених для цього місцях. Про це заявив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

За його словами, від початку року дорожні віхи встановлено на низці складних транспортних вузлів Києва. Так, на Бессарабській площі і площі Перемоги завдяки такому рішенню унеможливлено паркування на острівцях безпеки та напрямних острівцях, що, у свою чергу, поліпшило оглядовість перехресть для водіїв та підвищило комфорт та безпеку пересування пішоходів. А на Поштовій площі завдяки дорожнім віхам унеможливлено поворот ліворуч із крайньої правої смуги – що було причиною дорожніх заторів на перехресті.

«Передумовою для встановлення дорожніх віх стало, у першу чергу, елементарне недотримання правил дорожнього руху. Всі ми розуміємо, що ритм міського життя вимагає прийняття миттєвих рішень, у тому числі під час водіння авто. Проте це не дає нам права бути безвідповідальними та порушувати правила, як водіям так і пішоходам», – переконаний Микола Поворозник.

Він зазначив, що окрім того, що порушники ПДР стають причиною створення заторів, вони ж часто стають учасниками дорожньо-транспортних пригод.

«Статистика – річ вперта і беззаперечна. Згідно з нею, минулого місяця у місті сталося 2687 ДТП, у яких загинули 7 осіб та поранені – 102. За участю пішоходів відбулося 52 дорожньо-транспортні пригоди. Загалом же за рік сталося 38 439 ДТП, у результаті яких травмовано 2522 особи та 140 – загинули», – розповів Микола Поворозник.

Він закликав усіх учасників руху бути відповідальними: «Говорити про фінансові збитки, які мають деякі учасники ДТП, вважаю недоцільним, коли йдеться про людське життя. Тому учасники руху мають дотримуватися правил, а місто, у свою чергу, створюватиме усі можливі умови для підвищення їх безпеки. Впевнений, такі заходи принесуть позитивні результати, про динаміку яких ми інформуватимемо киян».

Микола Поворозник підкреслив, що Київ вже має позитивний досвід застосування дорожніх віх для розділення транспортних потоків, зокрема, на вулицях Покровській та Хорива на Подолі, а також на вулиці Гусовського на Печерську.

«У подальшому передбачається поширення такої практики. Зовсім скоро будуть встановлені стовпчики на вулиці Німецькій, що впорядкує паркування на цій вулиці. Наразі ж через хаотично припарковані машини під час масових заходів у палаці «Україна» мають місце часті випадки ускладнень руху на під’їздах до нього. На площі Льва Толстого встановлення делінеаторів має запобігти стихійному паркуванню посеред площі. Ці заходи мають підвищити безпеку руху через покращення оглядовості площі водіям, а також допомогти уникнути несанкціонованого переходу проїзної частини водіями автомобілів, що наразі паркуються посеред площі», – зауважив Микола Поворозник.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]