Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Микола Поворозник: «На 7 вулицях Києва можна розганятися до 80 км/год – встановлені відповідні дорожні знаки»

09 квітня 2019 року, 10:35

На 7 вулицях Києва завершено установку дорожніх знаків «Обмеження максимальної швидкості 80 км/год». Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

«Рухатися у Києві зі швидкістю, що перевищує загальновстановлений ліміт 50 км/год, можна лише за наявності відповідних дорожніх знаків. І наразі такі знаки співробітники КП «Центр організації дорожнього руху» встановили на 7 вулицях столиці. Тепер тут можна розганятися до 80 км/год. Такий швидкісний режим триватиме до 1 листопада. А взимку знову буде введено обмеження швидкості до 50 км/год», – розповів Микола Поворозник.

Він зазначив, що дорожні знаки «Обмеження максимальної швидкості 80 км/год» встановлені на наступних маршрутах:

  • просп. Генерала Ватутіна (від Північного мосту до вул. О. Бальзака);
  • вул. Набережно-Рибальська (від Гаванського мосту до вул. Електриків);
  • Наддніпрянське шосе;
  • Набережне шосе (від Поштової площі до Наддніпрянського шосе);
  • Столичне шосе (до вул. Академіка Заболотного);
  • вул. Саперно-Слобідська (від вул. Миколи Грінченка до Південного мосту);
  • просп. Миколи Бажана (від Південного мостового переходу до Харківської площі).

«Варто зазначити, що швидкість на цих вулицях фіксується за допомогою радарів, тож перевищувати дозволений ліміт не рекомендую», – сказав Микола Поворозник.

Нагадаємо, що в жовтні 2018 року Київська міська рада прийняла рішення щодо збільшення швидкості до 80 км/год на окремих вулицях та дорогах міста Києва в період з квітня до жовтня. Проект рішення був розроблений Департаментом транспортної інфраструктури КМДА спільно з Патрульною поліцією міста Києва. Наразі рішення реалізовано на 7 вулицях, ще на 10 вулицях тривають роботи із підготовки до запровадження такого швидкісного режиму.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]