Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Микола Поворозник привітав ветеранів із 72-ю річницею визволення України та 73-ю річницею визволення міста Києва від фашистських загарбників

02 листопада 2016 року, 17:44

Заступник голови КМДА Микола Поворозник привітав ветеранів Другої Світової із 73-ю річницею визволення Києва та 72-ю річницею звільнення України від фашистських загарбників.

«Цю перемогу ви здобули ціною важких втрат. Окупація, яка тривала більше трьох років, принесла численні страждання для нашого народу. У нашій пам’яті назавжди збережуться подвиги та масовий героїзм воїнів на полях битв при визволенні України та її столиці. Ми пишаємось дорогими і славними іменами кожного, хто віддав життя за мир і щастя України. Ми вас цінуємо та поважаємо. Дякуємо вам за мужність, силу духу і самопожертву в боях за нашу рідну Україну. Бажаємо вам міцного здоров’я та добробуту вашим родинам!», – сказав Микола Поворозник та запропонував присутнім вшанувати загиблих хвилиною мовчання.

Він зауважив, що міська влада робить усе на сьогодні можливе, щоб сучасний Київ став комфортним містом для киян і гостей столиці, щоб ветерани війни та праці відчували підтримку з боку влади.

Під час заходу Микола Поворозник привітав із 90-річним ювілеєм учасницю бойових дій Другої світової війни Журило Ніну Іванівну. У складі бійців Центрального фронту ювілярка долучалася до звільнення міст Північної України. Згодом у складі 1-го Білоруського фронту брала участь у визволенні міст: Гомель, Бобруйськ, Брест, Познань, а також у форсуванні річки Одер. За свій ратний подвиг Ніна Іванівна нагороджена Орденом Вітчизняної війни ІІ ступеня та багатьма медалями.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]