Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Міська влада Києва розробила стратегічний план розвитку теплоенергетики до 2030 року

01 вересня 2020 року, 15:23

Міська влада Києва розробила проєкт схеми теплопостачання до 2030 року, що має на меті досягнення ключових цілей – екологічності, енергоефективності та надійності роботи систем. Схема є частиною стратегічного плану розвитку теплоенергетичного господарства міста. Уже найближчим часом заплановано представити детальну презентацію. Про це сьогодні під час штабного засідання на території ТЕЦ № 6 повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелеєв.

Він нагадав, що у 2018 році київська влада повернула теплоенергетичний комплекс із управління приватної компанії «Київенерго» та передала в господарське відання новоствореному комунальному підприємству «Київтеплоенерго».

«Із того часу ми детально проаналізували технічний стан обладнання та мереж, залучили до роботи міжнародних експертів та сформували першочергові заходи, що дозволили успішно пройти два опалювальні сезони і розробити стратегічні цілі й заходи. І сьогодні, власне, Київ має 10-річний план розвитку системи теплопостачання», – сказав заступник голови КМДА.

Петро Пантелеєв заявив, що основними цілями на наступні роки є:

  • створення європейської моделі централізованого теплопостачання та імплементація Директиви ЄС «Про енергоефективність» (2012/27/ЄС);
  • ремонт та переоснащення джерел генерації тепла та електроенергії;
  • реконструкція теплових мереж;
  • регулювання споживачами споживання тепла, тобто тотальне оснащення будівель індивідуальними тепловими пунктами.

«Система теплопостачання Києва має бути беззбитковою, безаварійною, мати показники екологічності, які б відповідали європейським стандартам. Але найголовніше – столична система теплопостачання має відповідати ключовому критерію: потребам споживача, який прагне якісних та безперебійних послуг», – зауважив заступник голови КМДА.     

Нарада з питань підготовки міських ТЕЦ до опалювального сезону

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]