Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Міська влада підтримує соціальні проекти боротьби з гепатитом С – Микола Поворозник

24 лютого 2016 року, 15:20

Міська влада підтримує соціальні проекти боротьби з гепатитом С, особливо у частині вдосконалення заходів щодо діагностики, лікування та профілактики захворювань з урахуванням вимог доказової медицини. Про це повідомив заступник голови КМДА Микола Поворозник під час участі у заході «Гепатит: переможемо разом!».

«Питання лікування та профілактики інфекційних хвороб наразі є дуже актуальним, адже інфекційні хвороби – це не лише проблема життя і здоров’я людини, але й важлива соціально-економічна проблема, що має наслідки для окремої людини і для держави в цілому. Сьогодні у Києві діагноз вірусного гепатиту встановлено у 1 800 хворих. Лікування хворих на вірусний гепатит С здійснюється за Державною цільовою соціальною програмою профілактики, діагностики та лікування вірусних гепатитів на період до 2016 року», – розказав Микола Поворозник.

Він додав, що у столиці медична допомога таким хворим надається в Міському гепатологічному центрі на базі клінічної лікарні № 15 Подільського району та інфекційному відділенні для хворих на вірусний гепатит С Київської міської лікарні № 5. Саме у Міському гепатологічному центрі та інфекційному відділенні для хворих на вірусний гепатит Київської міської клінічної лікарні № 5 проводиться обстеження, консультування та облік пацієнтів з хронічними гепатитами В та С.

«На 2016 рік актуальною для міської влади залишається розробка міської програми діагностики та лікування вірусних гепатитів, створення міського реєстру пацієнтів, які хворіють на вірусні гепатити В та С з метою достовірного обліку, покращення лабораторної діагностики на стаціонарному етапі та забезпечення розхідними матеріалами, впровадження нових методик лікування вірусних гепатитів В та С та покращення матеріально-технічної бази гепатологічного центру», – зауважив заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Більше фото події у галереї

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]