Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Міська влада в суді повернула 3 000 гектарів Біличанського лісу громаді Києва

19 вересня 2023 року, 13:19

Міська влада в суді повернула 3 000 гектарів Біличанського лісу громаді Києва. Про це повідомив заступник голови КМДА Петро Оленич.

«Біличанський ліс історично належав громаді Києва. Сьогодні за дорученням Віталія Кличка взяв участь у судових дебатах. Результат – апеляційний суд скасував незаконне рішення Бучанської районної ради, і таким чином нам вдалося захистити і повернути громаді столиці 3 000 гектарів лісу», – написав він у своєму Telegram-каналі.

Нагадаємо, у 2021 році смт Коцюбинське незаконно розширило свої території за рахунок Біличанського лісу. Пройшов час, і Бучанська районна рада знову намагалася забрати в киян ліс, щоб віддати його під забудову.

Також Департамент земельних ресурсів КМДА підготував і передав Київській міській раді проєкт рішення про відмову в подовженні оренди ТОВ «Літораль», яке орендує 94 га з 2008 року.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]