Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Міська влада забезпечить медичний супровід дітей у школах і садочках столиці – Микола Поворозник

23 серпня 2016 року, 15:52

Міська влада організує медичний супровід дітей у школах і дитячих садочках столиці. Про це повідомив заступник голови КМДА Микола Поворозник під час наради з питань забезпечення навчальних закладів Києва медичними сестрами.

За його словами, наразі у школах налічується 56 вакансій медичних сестер і 46 вакансій – у дошкільних навчальних закладах. У порівнянні з минулим роком кількість вакансій зменшилась на 42% в школах та на 50% у дитячих садочках.

«Основною причиною такої ситуації є низька заробітна плата. Але діти не повинні бути заручниками ситуації, а мають у разі необхідності отримувати якісний медичний супровід. Не буває безвихідних ситуацій, тому потрібно знайти можливість забезпечити навчальні заклади столиці медичними сестрами шляхом укладення відповідних угод із районними поліклінічними закладами», – зауважив Микола Поворозник.

Під час наради він дав доручення головам районних в місті Києві державних адміністрацій взяти під особистий контроль стан забезпечення навчальних закладів міста медичними сестрами та провести перевірку забезпеченості ліками й медичними засобами медичних кабінетів шкіл і дошкільних навчальних закладів.

«Зі свого боку Департамент охорони здоров’я КМДА проведе необхідні заходи щодо організації навчання та підготовки спеціалістів – медичних сестер із дієтичного харчування для навчальних закладів міста. Крім того, в обов’язковому порядку буде розглянуто питання щодо організації безкоштовних курсів підвищення кваліфікації медичних працівників навчальних закладів», – підсумував заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]