Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

«Міст закоханих» засяяв новими барвами

16 серпня 2017 року, 21:12

Парковий міст, або, як його ще називають, «Міст закоханих», отримав сучасне, динамічне, художнє освітлення. Проінспектував якість влаштованого художнього освітлення мосту, який сполучає Міський сад і Хрещатий парк, директор Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Сергій Симонов.

«Київська влада системно працює над покращенням туристичної привабливості столиці. Адже розвиток туризму – це одночасно як імідж, так і нові робочі місця для будь-якого сучасного міста, яким, безумовно, є Київ. Художнє освітлення – домінант у цьому питанні. Тепер до вечірнього освітлення таких знакових місць Києва як Пішохідний міст і Андріївська церква додається освітлення «Мосту закоханих». Нове освітлювальне обладнання було встановлене за дорученням мера Києва Віталія Кличка. Наступним кроком у цьому напрямі стане оновлення освітлення Софії Київської та Бессарабського ринку», – зазначив Сергій Симонов.

За словами авторів (компанія «Комплекс В», керівник Андрій Швець), реалізація проекту художнього освітлення мосту зайняла майже рік. Оскільки споруда є пам’яткою архітектури, освітлювальне обладнання мало бути максимально непомітним, аби не псувати вид мосту у світлий час доби. Проте, незважаючи на всі складнощі, проект вдалося завершити достойно.

Як зазначив Сергій Симонов, місто й надалі системно працюватиме над питанням не тільки художнього, але і функціонального освітлення, адже комплексного підходу потребують усі світлові мережі столиці: освітлення доріг, прибудинкових територій, парків тощо.

Довідково:

Міст споруджено у 1912 році за проектом українського вченого Євгена Патона. Споруду повністю реконструювали у 1983 році. Під час Революції Гідності він був значно пошкоджений і після цього знову відновлений.

Цей міст завжди привертав до себе увагу, має насичену подіями історію та пов’язану з ним цілу низку міфів і легенд. Серед мешканців Києва поширено кілька назв споруди: «Міст кохання», «Чортів місток», «Малий міст Патона».

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]