Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Місто готове фінансувати приватні заклади соцзахисту для дітей з інвалідністю, але потрібна законодавча база – Марина Хонда (+фото)

29 жовтня 2019 року, 14:14

Місто готове фінансувати приватні заклади соціального захисту для дітей з інвалідністю. Утім, на сьогодні через відсутність законодавчої бази немає можливості фінансувати благодійні фонди та громадські організації, які створюють заклади для проживання і виховання дітей з інвалідністю. Про це заявила заступниця голови КМДА Марина Хонда під час відвідування приватного закладу соціального захисту «Малий груповий будинок «Хеппі хоум».

На її думку, така прогалина у законах значно ускладнює соціальну адаптацію дітей з інвалідністю.

«На сьогодні є велика проблема неврегульованості на законодавчому рівні фінансування благодійних фондів з державного і міського бюджетів. Тобто, ми не можемо їм забезпечити цільове фінансування. Однак ми налаштовані змінити надання цієї соціальної послуги, і в даному випадку можна використати механізм «гроші ходять за дитиною». Мінсоцполітики наразі розглядає наші пропозиції, і я сподіваюся, що найближчим часом питання буде вирішено. Неважливо, чи це комунальний заклад, чи приватний, адже це наші діти, і ми повинні забезпечити їх підтримку», – зазначила Марина Хонда.

Малий груповий будинок «Хеппі хоум» є першим закладом, який відкритий повністю за кошти благодійного фонду. Засновником закладу є Міжнародний благодійний фонд «У колі друзів» у співпраці зі Службою у справах дітей та сім’ї міста Києва.

За словами Марини Хонди, в усіх країнах малі групові будинки створюються силами громадських і благодійних організацій.

Довідково.

Заклад «Хеппі хоум» призначений для тривалого (стаціонарного) проживання дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, у тому числі, дітей з інвалідністю, та осіб з їх числа шляхом їх догляду та виховання в умовах, максимально наближених до сімейних.

Малий груповий будинок «Хеппі хоум» розрахований на проживання 6 дітей. На сьогодні до закладу вже влаштовано 5 дітей з інвалідністю. До цього всі вони перебували в будинку дитини. На сьогодні 45 дітей з інвалідністю очікують на влаштування в малі групові будинки.

Метою діяльності закладу є проживання, виховання, догляд та соціальна адаптація дітей в умовах, наближених до сімейних, з метою реінтеграції дитини в сімейне середовище, її підготовки до самостійного життя та соціалізації в громаді, а також сприяння поверненню дитини в біологічну сім’ю або влаштування до сімейних форм виховання.

Відвідування приватного закладу соціального захисту «Хеппі хоум»

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]