Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

На бульварі Вацлава Гавела замінили ділянку магістральної тепломережі, яка пропрацювала 35 років

28 квітня 2021 року, 14:31

КП «Київтеплоенерго» завершило реконструкцію частини магістрального трубопроводу на бульварі Вацлава Гавела, 36. Ділянка тепломережі була прокладена у 1986 році. У зоні обслуговування – 16 житлових і 16 відомчих будівель. Про це повідомляє комунальне підприємство.

«Протягом останніх років на цій ділянці все частіше траплялися пошкодження. Тому було прийнято рішення повністю її замінити. У подальшому це дозволить покращити параметри подачі теплоносія та підвищити надійність теплопостачання до навколишніх будинків. Це перший проєкт заміни застарілих тепломереж у цьому році. Невдовзі стартує цьогорічна програма реконструкції столичних тепломереж, яку реалізуємо вже третій рік поспіль», – зазначив директор СП «Київські теплові мережі» Василь Деревицький.

Як нагадує підприємство, заміна та реконструкція зношених тепломереж – один із пріоритетів масштабної модернізації столичної теплоенергетики. Її реалізацію «Київтеплоенерго» розпочало одразу після повернення енергооб’єктів в управління міста у 2018 році.

Нині зношеність теплових мереж у Києві становить 80%. За попередні два роки підприємство замінило 270 км трубопроводів, що становить майже 10% від їх загальної протяжності (понад 2,7 тис. км). Замість старих трубопроводів прокладають нові попередньо ізольовані. Вони обладнані запірною арматурою європейського зразка і системою аварійної сигналізації. Гарантійний термін експлуатації нових трубопроводів – 40-50 років.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]