Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

На Хрещатику висадили близько 70 молодих каштанів

10 квітня 2013 року
Сьогодні на Хрещатику висадили понад 70 молодих каштанів Бріоті. Перші 5 саджанців особисто посадили голова КМДА Олександр Попов та заступник міського голови – секретар Київради Галина Герега. Фахівці комунального об’єднання «Київзеленбуд» пообіцяли, що нові каштани розквітнуть уже цього року.

«Каштани – це одна з головних візитівок Києва. Символічно, що саме з каштанів на Хрещатику ми розпочинаємо нашу загальноміську толоку, до якої запрошуємо долучитися всіх киян. Спільними зусиллями влади, мешканців міста, комунальних служб та приватних компаній ми прагнемо навести лад у нашому спільному домі. Тільки разом ми повернемо Києву славу зеленої столиці», – наголосив Олександр Попов.

Зеленбудівці стверджують, що молоді дерева – представники найвитривалішого сорту каштанів у світі. Це саджанці м’ясочервоних каштанів «Бріоті». Вони не бояться молі та стійкі до захворювань. Однак, щоб убезпечити символ Києва від хімічних отруєнь, Київрада готується прийняти мораторій на застосування солі на Хрещатику.

«Для того, щоб кияни та гості міста мали можливість ще довгі роки насолоджуватися травневим цвітом київських каштанів на пленарне засідання Київради, призначене на 17 квітня, винесено проект рішення про мораторій на застосування у зимовий період соляної суміші на Хрещатику», – зазначила секретар Київради.

Заступник міського голови – секретар Київради Галина Герега зауважила, що висадження дерев на початку весни вже стала для міської влади доброю традицією, адже, саме у ці дні минулого року проходила загальноміська толока, до якої долучилися тисячі киян.

Загалом на Хрещатику до кінця квітня висадять 289 м'ясочервоних каштанів. 115 з них – подарунок, котрий зробили місту спонсори – компанія UDP. Завдяки благодійникам столиця зекономила майже 12 мільйонів гривень. Ці кошти направлять на озеленення інших, зокрема, спальних районів Києва.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]