Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

На Оболоні встановили демпферну систему, яка мінімізує тяжкі наслідки ДТП – Костянтин Усов

03 вересня 2021 року, 14:38

Місто продовжує реалізувати комплексну програму з мінімізації тяжких наслідків ДТП. На перехресті вулиці Маршала Малиновського та Оболонського проспекту встановили демпферну систему, яка поглинає силу удару при аварії. Про це повідомив заступник голови КМДА Костянтин Усов у своєму Telegram-каналі.

«Армована система завдовжки 6,5 метрів, за даними виробника, здатна зупинити автомобіль на швидкості 100 км/год, – зазначив Костянтин Усов. – За рахунок телескопічного складання конструкції та деформації внутрішніх елементів вона мінімізує серйозні наслідки ДТП і не «прошиває» машину наскрізь, як у випадках зі звичайними відбійниками».

Згідно з технічними характеристиками, система має спеціальні модулі, які поглинають значну частину кінетичної енергії руху авто під час лобового та бокового зіткнення.

Перший у Києві амортизаційний пристрій «демпферної системи» встановили наприкінці минулого року на вул. Луговій. За даними поліції, таких систем у місті сьогодні потребують ще 15 «гарячих» точок з високою концентрацією дорожньо-транспортних пригод.

«Проте будь-які інженерні споруди мають слугувати доповненням системи контролю швидкісного режиму і засобів примусового зниження швидкості», – наголосив Костянтин Усов.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]