Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

На Співочому полі з’являться арт-об’єкти, присвячені історії Києва

05 грудня 2019 року, 12:20

13 грудня, напередодні новорічних свят, на Співочому полі встановлять історичні арт-інсталяції, присвячені Києву. Кожна з них символізує знакові пам’ятки міста: Золоті ворота, Софійську площу тощо. На одній із фігур відвідувачі зможуть впізнати засновників столиці – Кия, Щека та Хорива, повідомили у компанії-операторі Співочого поля Grand Event.

Автором-розробником інсталяцій виступила українська компанія Dion. Усі фігури зроблені з міцної нержавіючої сталі, мають п’ятишарове покриття. Як зазначають організатори, головна «фішка» в тому, що всі зображення зроблені трафаретно та підсвічуються різними відтінками за допомогою спеціального технологічного світла Led RGB.

За словами представників компанії-оператора Співочого поля, поява таких арт-об’єктів на локації посилить популяризацію історії Києва, а також приверне туристів. І звичайно ж, створить новорічний настрій напередодні свят.

«Усі фігури світяться, переливаються різними кольорами веселки, що виглядає казково та красиво. Відвідувачі зможуть не тільки зробити яскраве фото, але й згадати історію Києва. Арт-об’єкти будуть перебувати на локації під час проведення новорічного фестивалю гігантських китайських ліхтарів. Думаю, вони вдало розбавлять виставку українським колоритом», – зазначив керівник компанії-оператора Співочого поля Grand Event Денис Погорєлко.

Варто відзначити, що побачити арт-об’єкти можна буде в період проведення Фестивалю гігантських китайських ліхтарів (із 13 грудня до 2 лютого).

Місце проведення: вул. Лаврська, 33.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]