Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

На станції метро «Золоті ворота» відкрилась фотовиставка «Війна очима піротехніків ДСНС» (+фото)

04 квітня 2023 року, 18:30

На станції метро «Золоті ворота» в рамках Міжнародного дня просвіти з питань мінної небезпеки та допомоги у протимінній діяльності презентували фотовиставку «Війна очима піротехніків ДСНС». Фотовиставка присвячена роботі піротехніків, які щодня ризикують власним життям, розміновуючи територію нашої держави, і знешкоджують міни та боєприпаси. Про це повідомляє КП  «Київський метрополітен».

Як зазначають фахівці ДСНС, за 13 місяців війни Україна має в межах своїх кордонів одну з найбільших у світі зон, забруднених мінами і боєприпасами, що не вибухнули. Це близько 30% від загальної території, що вчетверо більше за площу Швейцарії. Із лютого 2022 року фахівці ДСНС знешкодили 336 000 мін та боєприпасів, а розмінування всієї території може тривати більше ніж 10 років.

Для пасажирів метро професійні сапери провели традиційні безпекові тренінги, де розповіли, що робити при виявленні підозрілих та вибухонебезпечних предметів. Також фахівці ДСНС наголосили, що на перший погляд безпечні речі можуть нашкодити життю і здоров’ю людини, і закликали бути пильними та обережними.

Проведення безпекових тренінгів заплановано й на інших станціях метро. Дату і час проведення навчань буде повідомлено додатково.

Виставка триватиме до 20 квітня у вестибюлі станції метрополітену «Золоті ворота».

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]