Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

На станціях метро, які нині кияни використовують як укриття, відбудуться кінопокази

09 березня 2022 року, 16:44

Департамент культури КМДА спільно з державним кіноархівом «Довженко-Центр» анонсували серію кінопоказів у київському метрополітені. Організатори сподіваються, що українське кіно зможе морально підтримати киян у ці важкі для України часи – поділилися у Департаменті культури.

Із метою підтримки морального духу містян столичний Департамент культури та «Довженко-Центр» підготували кінопроєкт у метро. До програми кінопоказів увійшли стрічки різного жанру та епох – від фільмів ВУФКУ до сучасних, які зовсім нещодавно можна було побачити в українському прокаті як-от: «Найкращі вихідні» чи «Зірки за обміном». Добірка орієнтована на аудиторію різного віку та кінематографічних вподобань – для маленьких глядачів організатори підготували анімаційні стрічки, а також комедії та фестивальне кіно для молоді та дорослих.

«Останні два тижні українці живуть у справжньому пеклі. Київ живе повідомленнями про повітряну загрозу, замість опери – слухаємо звуки ППО, а українські кінопрем’єри замінили на постійний скролінг стрічки новин. Наша місія як працівників культури – не лише зберегти культурні цінності, але й підсилити дух жителів Києва, що задля власної безпеки ночують в метро», – зазначила директорка Департаменту культури КМДА Яна Барінова.

Окрім «Довженко-Центру», фільмографію для показу надали й інші українські кінокомпанії – Film.ua та Артхаус Трафік. Організатори зазначають, що програма може доповнюватися та закликає до співпраці й інших гравців українського кіноринку.

Станом на сьогодні покази заплановані на 14 станціях київського метро, а повноцінно працюють – «Сирець», «Дорогожичі», «Лук'янівська», «Площа Льва Толстого» та «Дружби Народів».

Слідкувати за новинами проєкту можна на сторінках Департаменту культури КМДА та «Довженко-Центру».

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]