Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

На ТЕЦ-5 відремонтують енергоблок, що експлуатується понад 40 років

17 вересня 2019 року, 16:42

У рамках підготовки до опалювального сезону на ТЕЦ-5 проводиться плановий капітальний ремонт енергоблоку № 1. Це дасть можливість підвищити надійність роботи цього обладнання, щоб забезпечувати теплом та гарячою водою киян, а також виробляти електричну енергію, що надходить в об’єднану енергосистему України. Про це повідомили у структурному підрозділі «Київські ТЕЦ» КП «Київтеплоенерго».

«Під час ремонту енергоблоку № 1 замінимо деякі елементи проточної частини парової турбіни, що перебувають в експлуатації з 1971 року, тобто з моменту будівництва станції. Зокрема, замінимо направляючий апарат та робочі лопатки першої ступені ЦВТ (циліндру високого тиску). Завдяки цьому відновимо робочі характеристики турбіни до нормативних», – зазначив заступник головного інженера з експлуатації ТЕЦ-5 структурного підрозділу «Київські ТЕЦ» КП «Київтеплоенерго» Сергій Гриценко.

За його словами, на енергоблоці також проведуть капітальний ремонт енергетичного котла із заміною частини поверхонь нагріву, а саме: другої ступені ширмового пароперегрівача.

Довідково.

ТЕЦ-5 – найбільша теплоелектроцентраль в Україні, що забезпечує споживачів Києва тепловою та електричною енергією – Дарницький, Солом’янський, Печерський, Голосіївський райони і частину Шевченківського району.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]