Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

На Виноградарі замінюють 4 км тепломереж

31 липня 2020 року, 16:45

На Виноградарі замінюють 4 км магістральних трубопроводів, які обслуговують 80 житлових будинків на проспектах Порика, Правди і Свободи та вул. Світлицького. Про це повідомили у КП «Київтеплоенерго».

Реконструкція тепломереж у Києві проходить у рамках програми соціально-економічного розвитку міста та інвестиційної програми «Київтеплоенерго».

На Виноградарі цього року реконструюють дві ділянки мереж загальною протяжністю майже 4 000 метрів.

Тепломережа на цих ділянках була прокладена 45 років тому. Вона обслуговує 80 будинків — майже 10 тисяч столичних родин. За останні 5 років тут виявлено більше 60 пошкоджень.

Нові попередньо ізольовані труби європейського зразка з системою сигналізації у випадку пошкодження мають строк служби близько 50 років.

«Зараз тривають роботи в районі проспекту Порика. Тут міняємо майже 2 км старих мереж централізованого опалення на нові труби з попередньою тепло- і гідроізоляцією. Вони надійні та стійкі до високих температур. Витримують до +150 градусів. Завершити роботи, відновити гаряче водопостачання до будинків та завершити благоустрій території плануємо до 30 вересня», – зазначив директор структурного підрозділу «Київські теплові мережі» КП «Київтеплоенерго» Василь Деревицький.

Нагадаємо, у Києві одна з найбільших у Європі систем централізованого теплопостачання. Загальна протяжність тепломережі столиці — 2,7 тис. км. І близько 80% мереж відпрацювали свій термін експлуатації та потребують заміни. Другий рік поспіль «Київтеплоенерго» реалізує програму реконструкції тепломереж. Минулого літа в столиці було замінено 130 км мереж, а цього – близько 100 км. Наймасштабніші роботи ведуться на Троєщині, Нивках, Теремках, Борщагівці та у центральній частині міста.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]