Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

На вул. Героїв Космосу, 8/11 з’явиться новий світлофорний об’єкт з урахуванням принципів безбар’єрності

01 травня 2024 року, 11:38

Розпочаті роботи з будівництва нового світлофорного об’єкта на вулиці Героїв Космосу, 8/11. Його облаштовують для підвищення безпеки дорожнього руху як для пішоходів, так і для водіїв автотранспорту. Про це повідомляє КП «Центр організації дорожнього руху».

Зокрема, передбачено встановити 16 транспортних світлофорів і 8 пішохідних, а також 8 пристроїв звукового сповіщення та 6 детекторів руху автотранспорту. Для комфорту маломобільних груп населення на об’єкті понизять бордюри та встановлять тактильну плитку.

Наразі фахівці влаштовують трубні переходи методом направленого горизонтального буріння загальною протяжністю 112 м. Цей метод дозволяє зберегти дорожнє покриття та не перекривати рух транспорту.

Далі облаштують кабельні колодязі та фундамент для світлофорних консолей і металевих конструкцій.

Нагадаємо, що нещодавно на вул. Ревуцького, 40 запрацював оновлений світлофорний об’єкт, також облаштований з урахуванням принципів безбар’єрності. Під час реконструкції там понизили бордюри, облаштували тактильну плитку і встановили пристрої звукового оповіщення для людей із порушеннями зору.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]