Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Напередодні Дня територіальної оборони у столиці провели комплексні підсумкові заняття з військової підготовки: участь взяли понад 250 представників ТрО та ДФТГ (+фото)

30 вересня 2022 року, 17:04

Напередодні Дня територіальної оборони у столиці, на одному з полігонів провели комплексні підсумкові заняття з військової підготовки: участь взяли понад 250 представників територіальної оборони (ТрО) міста Києва та добровольчих формувань територіальних громад (ДФТГ). Про це повідомляє Департамент муніципальної безпеки КМДА.

Важливо зазначити, що ще напередодні війни в Департаменті було створено окремий відділ підготовки, до складу якого увійшли інструктори з бойовим досвідом. Із того часу вони провели навчальну підготовку для понад 10 тисяч мешканців міста Києва. Заняття проводяться щоденно і насамперед із підрозділами ТрО, які готуються для виконання завдань у зонах проведення бойових дій або повернулися на ротацію.

«Окремим напрямом роботи відділу стала підготовка до національного спротиву цивільних мешканців Києва. У перчу чергу ми готуємо тих, хто потім зможе сам організувати та впроваджувати таку підготовку. Адже надалі ми плануємо проведення таких масових занять у всіх районах столиці в рамках єдиного дня муніципальної безпеки. На сьогодні заняття із військової підготовки проведено з керівниками РДА та закладів освіти всіх районів Києва, працівниками департаментів КМДА», – зазначив заступник директора Департаменту муніципальної безпеки Михайло Щербіна. 

Сьогодні ж відбулися комплексні підсумкові тактико-спеціальні заняття, які включали в себе відпрацювання завдань із топографії, інженерної, вогневої, медичної підготовки. За підсумками занять кожен підрозділ отримав оцінку рівня своєї підготовки. Також ці заняття стали показниками кваліфікації інструкторів.

«Заняття пройшли на високому рівні. Учасники продемонстрували належні результати, інструктори задоволені підготовкою своїх груп, а ми – підготовкою інструкторів», – підсумував Михайло Щербіна.

Комплексні підсумкові заняття з військової підготовки (Фото – КМДА, Михайло Криволапов)

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]