Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Наслідки ракетної атаки на вул. Академіка Заболотного, 60-62: Вячеслав Непоп доручив Голосіївській РДА якнайшвидше скласти перелік квартир, у яких можна відновити комунальні послуги

23 лютого 2024 року, 16:38

Заступник голови КМДА Вячеслав Непоп відвідав пошкоджені від ракетного обстрілу будинки на вул. Академіка Заболотного, 60-62 та доручив Голосіївській РДА до 28 лютого скласти перелік квартир, у яких можна відновити електро-, тепло- та водопостачання. Про це він розповів під час наради щодо відновлення будинків.

«Необхідно якнайшвидше відновити постачання комунальних послуг у тих квартирах, де не пошкоджені конструктивні елементи. Щоб частина мешканців повернулась до своїх осель», – наголосив Вячеслав Непоп.

Він нагадав, що наступним етапом для відновлення будинків стане інструментальне обстеження конструкцій. Після нього фахівці оперативно розроблять проєкт.

«Ми очікуємо, що наступного тижня буде визначено переможця тендера на проведення інструментального дослідження. Коли остаточно визначать ступінь пошкодження конструкцій та розроблять проєкт, КП «Житлоінвестбуд-УКБ» зможе розпочати відновлювальні роботи», – наголосив Вячеслав Непоп.

За його словами, в тих будинках, що не отримали пошкодження конструкцій, власники квартир можуть отримати від держави до 350 тис. грн на проведення ремонту за програмою «єВідновлення».

Для цього потрібно:

Отримані на спеціальну карту кошти можна витратити на будівельні матеріали або ремонтні послуги підрядників, які є учасниками державної програми «єВідновлення». Витратити кошти треба протягом 12 місяців після їхнього отримання, інакше вони повернуться до державного бюджету.

Якщо Комісія призначить державну виплату від 200 тисяч гривень, її буде розділено на дві частини. Під час першої виплати ви отримаєте 70% суми, решту – під час другої. Щоб отримати другу частину, необхідно подати звіт про проміжні результати та куплені матеріали в застосунку Дія.

Інспекція будинків на вул. Академіка Заболотного, пошкоджених внаслідок ракетної атаки (фото – КМДА, Михайло Криволапов)

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]