Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Столиця повністю відновить будинки, які отримали пошкодження конструкції внаслідок ракетної атаки 7 лютого

16 лютого 2024 року, 11:56

Київ, в особі КП «Житлоінвестбуд-УКБ», повністю відновить будинки на вул. Заболотного, 60 та 62, які значно постраждали від ракетної атаки росіян 7 лютого. Про це під час зустрічі з власниками пошкоджених осель повідомив заступник голови КМДА Вячеслав Непоп.

«Вже 9 лютого, на другий день після трагедії, був готовий висновок попередньої експертизи. Виявлені дефекти можуть знижувати міцність, стійкість і жорсткість будівельних конструкцій. Наразі необхідно провести детальне обстеження, за результатом якого оперативно розроблять проєкт відновлення будинків», – розповів Вячеслав Непоп.

Він додав, що міська влада проводитиме регулярні зустрічі з ініціативними групами мешканців щодо підготовки та перебігу відновлення.

За словами заступника голови КМДА, загалом під час ракетної атаки 7 лютого в Голосіївському районі пошкодження отримав 31 будинок. Загальна площа пошкоджених віконних і балконних конструкцій – орієнтовно 3000 кв. м. Працівники КП «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Голосіївського району м. Києва» закрили віконні та балконі отвори плитами ОСБ та плівкою загальною площею – 2700 кв. м.

Власники помешкань у будинках, які не зазнали конструктивного ушкодження, можуть отримати компенсацію на суму до 350 тисяч гривень від держави.

Для цього потрібно:

Отримані на спеціальну карту кошти можна витратити на будівельні матеріали або ремонтні послуги підрядників, які є учасниками державної програми «єВідновлення». Витратити кошти треба протягом 12 місяців після їхнього отримання, інакше вони повернуться до державного бюджету.

Якщо Комісія призначить державну виплату від 200 тисяч гривень, її буде розділено на дві частини. Під час першої виплати ви отримаєте 70% суми, решту – під час другої. Щоб отримати другу частину, необхідно подати звіт про проміжні результати та куплені матеріали в застосунку Дія.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]