Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Нацкомісія ухвалила інвестиційну програму «Євро-Реконструкції», що передбачає модернізацію Дарницької ТЕЦ

01 серпня 2017 року, 16:52

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, схвалила інвестиційну програму на 2017 рік ТОВ «Євро-Реконструкція». Програма передбачає модернізацію обладнання на Дарницькій теплоелектроцентралі (ТЕЦ), що сприятиме вирішенню екологічних проблем, викликаних роботою об’єкту. Про це за результатами засідання комісії повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Зокрема, він зауважив, що в рамках інвестиційної програми планується придбати устаткування, розробити технічну документацію та пройти комплексну державну експертизу із отримання дозволу на встановлення електрофільтру на котлоагрегаті № 6, а також розробити робочий проект реконструкції системи шлаковідведення котлоагрегатів №№ 5-9.

За словами заступника голови КМДА, є підстави прогнозувати, що вже у травні наступного року електрофільтр буде встановлений. У перспективі ТОВ «Євро-Реконструкція», що є власником Дарницької ТЕЦ, планує збудувати закритий склад сухої золи та приступити до рекультивації золошлаковідвалу, більш відомого серед мешканців як «озеро гарячка». Оснащення ТЕЦ системою відведення шлаків вирішить питання шкідливих викидів у повітря.

«Модернізація обладнання ТЕЦ є лише частиною того плану дій, що дозволить ліквідувати негативні екологічні наслідки функціонування теплоелектроцентралі. Виконання цих робіт здійснюватиметься за рахунок збільшення суми інвестиційної програми ТОВ «Євро-Реконструкція», та не спричинить збільшення тарифу на електроенергію для киян», – зауважив Петро Пантелеєв.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]