Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Нова дворівнева розв’язка на Оболоні дозволить покращити рух на одному із найзавантаженіших перехресть району

04 травня 2023 року, 16:15

Цього року в столиці планують розпочати будівництво нової дворівневої розв’язки на перехресті вулиці Богатирської та Полярної. Про це повідомляє Департамент транспортної інфраструктури КМДА.

Згідно з проєктно-кошторисною документацією, на перетині двох магістралей зводитимуть розв’язку типу «неповний листок конюшини». Її проєктна пропускна спроможність – 11 200 авто/годину. Світлофор на перехресті приберуть, що дозволить зменшити затримки на транспортному вузлі.

У рамках реконструкції на перехресті зведуть новий 6-смуговий шляхопровід завдовжки 125 м. Ним здійснюватиметься проїзд із вулиці Полярної до вулиці Героїв Дніпра.

На шляхопроводі виділять смуги для руху громадського транспорту. Також на розв’язці з’являться велодоріжки загальною  довжиною близько 2,8 км.

Нині оголошено публічну закупівлю на виконання робіт. Вартість будівництва нової дворівневої розв’язки – 1,314 млрд грн.

Окрім того, цього року планують розпочати реконструкцію розв’язки на перетині вулиць Дегтярівської, О. Теліги та О. Довженка. Старий шляхопровід нині перебуває в аварійному старі. Проїзд на ньому звужено. У рамках реконструкції споруду повністю розберуть, зокрема, прогони, опори, фундаменти, і будуватимуть новий шляхопровід. Ширина збільшиться із 28 до 40 м, що дозволить облаштувати велодоріжки. Довжина самого прогону збільшиться із 33 до 36 м. Також новий шляхопровід буде вищим.

Наразі на порталі «Прозоро» оголошено публічну закупівлю на виконання робіт. Оголошена вартість реконструкції розв’язки з будівництвом нового шляхопроводу – 934 млн грн.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]