Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Нова структура Департаменту земельних ресурсів вирішила проблему черг та унеможливила політику подвійних стандартів – Петро Оленич

08 жовтня 2018 року, 16:23

Завдяки новій структурі Департаменту земельних ресурсів вдалося вирішити проблему черг під час обробки заяв та видачі довідок, а також унеможливити політику подвійних стандартів. Про це директор Департаменту Петро Оленич розповів під час інтерв’ю онлайн-виданню «Главком».

«Сьогодні у години прийому ви не побачите більше двох-трьох людей, що чекають на отримання довідки. Хочу поділитися цікавою статистикою. У липні та вересні 2018 року видавалась однакова кількість довідок, а саме – більше 1400 довідок щомісяця. Однак ситуація з чергами вкрай відрізняється – у липні вони були величезні, а зараз зникли. Це реальні показники того, що система працює правильно», – зазначив Петро Оленич.

Він нагадав, що нова структура Департаменту працює уже понад місяць, і щодо своєчасності обробки документів та заяв немає скарг чи нарікань.

«Зокрема, ми обробляємо заяву та видаємо довідку цілком безкоштовно та без затримок. Це, справді, подобається киянам», – підкреслив директор Департаменту.

Петро Оленич зауважив, що заплутана структура та неефективна організація роботи призвели до фінансових втрат і порушень, які під час аудиту ефективності діяльності Департаменту земельних ресурсів за 2015-2017 року виявив Департамент внутрішнього фінансового контролю та аудиту КМДА.

«Зараз ми жорстко контролюємо, щоб безкоштовні послуги, які надає Департамент земельних ресурсів, були справді безкоштовними. Впровадили чіткий регламент та контроль за термінами обробки всіх документів, забезпечили стандартизацію договірних відносин. Усунули всі фактори, завдяки яким було можливо вести політику «подвійних стандартів». У тому числі, унеможливили маніпулювання сумами при сплаті за землю до міського бюджету», – прокоментував Петро Оленич.

Він також зауважив, що в Департаменті встановлюються високі вимоги до доброчесності та професійності працівників і кандидатів на вакантні посади.

«Ретельно досліджуємо діяльність кожного працівника у тому, що стосується його ефективності, впливу на процес та можливого зловживання повноваженнями при виконанні службових обов’язків. І звісно, ознайомившись із результатами роботи працівників Департаменту за попередні роки, виявивши у деяких із них ознаки можливого зловживання повноваженнями при виконанні службових обов’язків, ми ухвалили управлінські рішення щодо неможливості подальшої співпраці з такими особами», – наголосив керівник.

Він запевнив, що цей процес триватиме до того часу, поки громада та місто не будуть задоволені результатами роботи Департаменту земельних ресурсів.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]