Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Нові тепломережі, що прокладають у Києві замість старих аварійних, мають термін експлуатації близько 50 років  – Петро Пантелеєв

24 липня 2020 року, 12:57

Нові теплові мережі, що прокладають у Києві замість аварійних, мають термін експлуатації близько 50 років. Цього року комунальне підприємство «Київтеплоенерго» здійснить заміну понад 100 км трубопроводів. Після того, як міська влада не продовжила угоду з ПАТ «Київенерго», розпочалась масштабна програма модернізації мереж: щороку місто спрямовує близько півмільярда гривень на якісний ремонт трубопроводів. Про це в ефірі телеканалу «Київ» заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

«Місто щороку інвестує близько півмільярда гривень у модернізацію теплових мереж, щоб старі зношені мережі, які буквально розсипаються на очах після того, як їх розкопали, замінити на сучасні та надійні. До жовтня ми плануємо завершити перекладення трубопроводів на 28 масштабних локаціях реконструкції. На це спрямуються майже 450 млн грн як бюджетних коштів, так і коштів підприємства «Київтеплоенерго», – пояснює Петро Пантелеєв.

Знайти перелік адрес можна на офіційному сайті «Київтеплоенерго» за посиланням: https://kte.kmda.gov.ua/gmap/.

Заступник голови КМДА зауважив, що київський теплоенергетичний комплекс входить у трійку найбільших в Європі. Однак 80% тепломереж столиці вичерпали свій нормативний термін експлуатації і потребують заміни.

Реконструкція мереж здійснюватиметься в усіх районах міста. Масштабні роботи плануються на Виноградарі, Троєщині, Нивках, Теремках, Борщагівці та в центральній частині міста.

Нагадуємо, минулого року у столиці замінили 130 км зношених тепломереж. Завдяки цьому в минулому опалювальному сезоні знизилась аварійність, а тепловтрати зменшилися на 2%.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]