Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Олександр Густєлєв: На Трухановому острові з’явиться новий вело-пішохідний променад

24 березня 2021 року, 17:30

Завдяки розподіленню автомобільного і велопішоходного потоків Труханів острів стане ще безпечнішим, зручнішим і комфортнішим для відвідувачів. Про це повідомив заступник голови КМДА Олександр Густєлєв.

«На сьогодні єдиною магістраллю на Трухановому острові між Північним мостом та Парково-пішохідним мостом є вулиця Труханівська.

Нею користуються пішоходи, що гуляють островом, бігуни, велосипедисти, ролери тощо. Одночасно нею їздить автомобільний транспорт – приватний транспорт спортсменів, власників закладів харчування, гостей туристичних баз, а також, на жаль, вантажний транспорт будівельників», – зазначив Олександр Густєлєв.

Існуюча ситуація є для всіх незручною і небезпечною. І розподілення, з одного боку, транспортного потоку, а з іншого велопішоходного – стає на часі.

«Саме з цією метою буде запроєктовано, а згодом і побудовано, вело-пішохідний променад вздовж берегової лінії річки Дніпро. У рамках проєкту буде враховано необхідність влаштування сучасного LED-освітлення, додаткового озеленення, місць для відпочинку, велопарковок тощо. Люди з порушеннями зору зможуть безпечно і комфортно гуляти променадом, адже буде влаштована тактильна плитка. За безпекою пильнуватимуть камери відеоспостереження, які інтегровані в міську систему «Smart City», – пояснив заступник голови КМДА.

Завдяки новому променаду Труханів острів стане зручнішим, доступнішим і комфортнішим для всіх киян і гостей столиці. А розташування біля Дніпра й панорами київських пагорбів і старовинного Подолу зроблять його ще й популярним туристичним місцем.

Одночасно вулиця Труханівська незмінно залишиться частиною вже створеного веломаршруту «Троєщина - Європейська площа» і можливою для пересування пішоходів. А для автомобільного транспорту і надалі діятимуть обмеження швидкості руху 20км/год.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]