Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко вважає маніпуляцією звернення приватних маршрутних перевізників заборонити їм працювати

24 березня 2021 року, 18:05

Мер Києва Віталій Кличко вважає маніпуляцією намір Асоціації перевізників Києва та Київської області звернутися до влади столиці офіційно заборонити роботу маршруток. Про це Віталій Кличко заявив в ефірі телеканалу «Україна-24».

«Це виглядає так – мовляв, забороніть, будь ласка, нам працювати, бо ми маємо збитки. Так сьогодні, наприклад, весь комунальний транспорт в місті Києві – дотаційний. Він – не прибутковий, – зазначив мер. – Приватні ж маршрутки – це транспорт приватних перевізників. Вони повинні вирішувати на свій власний розсуд чи працювати їм. А вимагати заборони маршрутних перевезень – це маніпуляція!» – сказав Віталій Кличко. 

Відповідаючи на запитання, що робитиме місто, якщо все ж таки приватні перевізники припинять роботу, мер столиці наголосив, що звертався і продовжує звертатися до киян, аби вони, в умовах суворих обмежень, користувалися громадським транспорт тільки за крайньої потреби. 

«Якщо у вас немає гострої потреби кудись їхати, – залишайтесь вдома! Я звертаюсь до всіх роботодавців: за можливості, зробіть так, щоб співробітники або пішли у відпустки, або мали можливість працювати дистанційно. Зараз працюють виключно підприємства критичної інфраструктури – ті, що забезпечують життєдіяльність міста», – сказав Віталій Кличко.

Він додав, що наразі увесь комунальний громадський транспорт столиці працює на маршрутах. 

«Але, якщо ситуація буде погіршуватись і дійте до критичної межі, я не виключаю, що ми будемо змушені обмежити і рух транспорту», – наголосив Віталій Кличко.

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]