Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Олександр Густєлєв: На вулиці Січових Стрільців замість запаркованих автомобілями правих смуг з’явились велосипедні смуги

02 листопада 2021 року, 13:19

На вул. Січових Стрільців – нова схема організації дорожнього руху. Замість запаркованих автомобілями правих смуг тут з’явилися велосипедні смуги. Про це повідомив заступник голови КМДА Олександр Густєлєв.

«Вулиця Січових Стрільців – важлива магістраль загальноміського значення. Проте запаркована права смуга руху і, як наслідок, рух однією смугою замість двох призводили до постійних заторів. Відтепер на вулиці діє нова схема організації дорожнього руху. Автомобілісти і надалі мають по дві смуги у кожному напрямку. Але ми звузили ширину смуг руху із 3,75 м до нормативних 3 м та додали велосипедну смугу завширшки півтора метри. Таким чином, більше не має місця для паркування автомобілів у правих крайній смугах. Тож тепер для руху працюватиме не одна смуга, як раніше, а обидві», – зазначив Олександр Густєлєв.

Також на вул. Січових Стрільців влаштували коробчасту розмітку, завдяки чому рух на перехрестях цієї вулиці з вул. Обсерваторною, вул. Некрасівською та Кудрявським узвозом стане більш впорядкованим.

Заступник голови КМДА звернув увагу, що нова велосипедна інфраструктура на вул. Січових Стрільців невдовзі поєднається із наявною на вулицях Ярославів Вал, Рейтарська та Велика Житомирська. Крім того, нові велосмуги є частиною майбутніх магістральних веломаршрутів «Куренівка-Центр» та «Нивки-Центр».

Олександр Густєлєв нагадав, що наприкінці жовтня завдяки перерозподілу дорожнього простору на вул. Солом’янській замість 3-х автомобільних смуг по 4 метри було влаштовано смугу громадського транспорту шириною 3,5 м, 2 автомобільні смуги по 3 м та велосмугу для велосипедистів завширшки 1,5 м.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]