Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Олександр Густєлєв: У столиці продовжується масштабне оновлення мостів

09 червня 2021 року, 13:04

У столиці тривають роботи з ремонту мостів і шляхопроводів. Штучні споруди, які капітально не ремонтували 40 і більше років, комплексно відновлюють. Паралельно з будівельними роботами проводять інший важливий етап оновлення мостів і шляхопроводів – роботи з проєктування. Про це повідомив заступник голови КМДА Олександр Густєлєв.

«На сьогодні на штучних спорудах міста тривають масштабні капітальні і поточні середні ремонти. Зокрема, ремонтують Індустріальний і Новокостянтинівський шляхопроводи, на вулицях Льва Толстого та Сержа Лифаря (над трамвайними коліями), на перетині Кільцевої дороги і проспекту Леся Курбаса, на перетині вулиці Бальзака і проспекту Романа Шухевича, міст через р. Либідь на Видубичах, пішохідні – на Столичному шосе та на перетині проспекту Валерія Лобановського і вулиці Брожка», – зазначив Олександр Густєлєв.

У стадії будівництва ще один важливий інфраструктурний об’єкт – транспортна розв’язка в різних рівнях на перетині Великої Кільцевої дороги та вул. Богатирської, завершення робіт на якій заплановано до кінця поточного року.

За словами Олександра Густєлєва, є позитивна динаміка і у питанні ремонту мосту Метро: завдяки співпраці з ЄБРР на міст чекає масштабне оновлення. Київською міською радою затверджено угоду про підготовку кредитного фінансування ремонтно-реставраційних робіт мосту. Видано розпорядження КМДА про проведення реставрації з пристосуванням цього об’єкту. Це буде перше масштабне оновлення штучної споруди з моменту введення в експлуатацію у 1965 році.

Проєкт передбачає ремонт усіх елементів автопроїзду, розширення тротуарів для влаштування велодоріжок, ремонт сполучень із мостом тощо.

«Одночасно з виконанням ремонтних робіт, проводять роботи з проєктування. Нині розробляється проєктно-кошторисна документація для реконструкції декількох споруд, зокрема, шляхопроводів Повітрофлотського, на перетині вул. Дегтярівської з вул. Довженка, на вул. Будівельників, біля станції метро «Дарниця», на перетині вул. Гагаріна з вул. Кіото (коригування)», – поінформував Олександр Густєлєв.

Нагадаємо, що загалом із 2015 року у столиці в рамках капітального і поточного середнього ремонту вже відремонтовано 69 штучних споруд із 172 наявних.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]