Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Олександр Спасибко: «У святкові дні на пішохідно-велосипедному мосту одночасно знаходилось від 8 до 15 тисяч осіб» (+фото, відео)

28 травня 2019 року, 20:08

За приблизними підрахунками у святкові дні на новому пішохідно-велосипедному мосту одночасно знаходилось від 8 до 15 тисяч осіб. Про це у коментарі телеканалу «Київ» розповів заступник голови Київської міської державної адміністрації Олександр Спасибко.

«Ми відкрили у столиці справді унікальний об’єкт! Цей пішохідно-велосипедний міст, що з’єднує парк «Володимирська гірка» з Аркою дружби народів, викликав захоплення киян і неймовірний ажіотаж. Ми навіть не очікували, що буде така величезна кількість відвідувачів. Відкриття відбулося на свято, День Києва, тож десятки тисяч киян і гостей столиці вже побували на мосту. Ви можете подивитись у соцмережах фотографії з коптера. Жодна локація в місті ще не збирала стільки людей. Можемо порівняти з відомим Карловим мостом у Празі, але ж там зовсім інша конструкція мосту», – розповів Олександр Спасибко.

За його словами, на наступний день після відкриття пішохідно-велосипедного мосту з’явилися тріщини на захисному шарі склоплівки на деяких фрагментах скляної підлоги. Головна версія цього – акт вандалізму.

«Я сподіваюсь, що правоохоронці знайдуть вандалів, які завдали шкоду новому туристичному об’єкту. А подібні дії недоброзичливців більше не повторяться. Наразі поліція відкрила кримінальне провадження. Основне ж – гартоване скло – не постраждало. 1 метр квадратний такої скляної підлоги витримує навантаження в 1150 кг. Наразі триває процес заміни верхнього шару – захисної склоплівки. Пошкоджені елементи вже замінили. Плівку на інших фрагментах підлоги теж для перевірки знімають і ще раз обробляють герметиком», – зазначив заступник голови КМДА.

Олександр Спасибко пояснив, що на мосту відбувається постійний науково-технічний супровід і ведуться регламентні роботи.

«Безпека киян – найголовніша цінність. Якщо продовжаться акти вандалізму, то розглядаємо різні варіанти заміни. Можливий варіант заміни верхнього шару склоплівки на броньоване скло», – сказав він.

Заступник голови КМДА додав, що покриття мосту виконано із гусасфальту.

«Технологія така, що протягом 30 днів мають вимитися і висипатися камінці, що не прилипли до основи. Так, дійсно, зараз цей гравій є абразивом і може вплинути на затирання скла. Але надалі це покриття буде служити дуже добре. Ще кілька слів стосовно розмітки. Наноситься тимчасова розмітка. Потім об’єкт активно експлуатується – і за 2-4 тижні наноситься постійна розмітка», – зауважив Олександр Спасибко.

Відповідаючи на питання журналістки, заступник голови КМДА спростував чутки про можливе будівництво ТРЦ: «Що стосується чуток із приводу будівництва разом із мостом торгівельного центру. Зараз багато брудної інформації виливається в пресу, таке відчуття, що комусь це дуже потрібно. Але я хочу відповідально сказати, що ніякого ТРЦ на мосту чи під мостом не передбачено. Ми ніколи не розглядали навіть можливість такого будівництва».

«Ще раз хочу підкреслити: Київ – наше з вами рідне місто. І вандалам тут не місце. І те, як міст виглядатиме, залежить від нас з вами. Давайте разом берегти і примножувати красу столиці! Я впевнений, що новий міст стане улюбленим місцем для прогулянок», – додав Олександр Спасибко.

Пішохідно-велосипедний міст, що з’єднує парк «Володимирська гірка» з Аркою дружби народів

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]