Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Олексій Кулеба: Кияни повинні мати вільний доступ до місць відпочинку біля водойм

15 червня 2021 року, 13:33

Столиця активно готується до старту пляжного сезону. Управління екології та природних ресурсів (виконавець – КП «Плесо») спільно зі столичними інспекторами благоустрою проведуть повну перевірку водойм, особлива увага – доступу до води. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook перший заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Олексій Кулеба.

«Вихідними особисто об’їхав чимало водойм та переконався, що є місця з обмеженим доступом до води. Доручив ретельно перевірити кожен водний об’єкт та зібрати повну інформацію. У пріоритеті – центральні пляжі, громадські простори, де люблять масово відпочивати кияни. Після завершення перевірки всі незаконні об’єкти благоустрою, що закривають доступ до узбережжя, мають бути демонтовані», – прокоментував Олексій Кулеба.

Він нагадав, що відповідно до Закону України, який вступив у дію минулого року, огорожі або інші конструкції, що перешкоджають вільному проходу до узбережжя водойм, підлягають демонтажу.

«Ставки, річки, озера мають бути громадським простором для киян, а не слугувати приватним інтересам із сумнівним правовим статусом», – зазначив Олексій Кулеба.

Як повідомляв раніше Київський міський голова Віталій Кличко, до відкриття сезону облаштовані 14 комунальних пляжів.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]