Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Олексій Кулеба: Убезпечити місто від локдауну допоможе лише масова вакцинація

16 вересня 2021 року, 15:31

Тенденція захворюваності на COVID-19 у столиці не дає приводу до оптимізму. За минулу добу в Києві виявили майже 400 нових випадків. Масова вакцинація та заходи безпеки допоможуть пережити сплеск захворюваності без введення жорсткого карантину. Зокрема, не обмежуватиметься доступ до транспорту, а підприємці не зазнають значних втрат. На цьому наголосив перший заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Олексій Кулеба під час онлайн-зустрічі із представниками Європейської бізнес асоціації, Української ради бізнесу та Асоціації рітейлерів України.

«Місто покладається на відповідальність бізнесу. Сьогодні ми не маємо передумов для введення обмежень. Проте, щоб уникнути так званого локдауну, має бути максимальна кількість щеплених, захищених громадян. Тим більше, що вступають у дію нові правила Кабміну, за якими пріоритет – у трудових колективів, які матимуть високий рівень імунізації», – сказав Олексій Кулеба.

За офіційною інформацією, на сьогодні в Києві виконано понад півтора мільйона щеплень.

Нагадаємо, що в Україні з 20 вересня починають діяти нові карантинні обмеження. За оновленою постановою Кабінету Міністрів України № 1236, вводиться в дію цифровий сертифікат про вакцинацію двох варіантів («жовтий», якщо є одне щеплення, «зелений», якщо пройдено повний курс). Також документ міститиме результат тесту та інформацію про перенесену хворобу. Ця інформація суттєво впливатиме на можливість роботи навчальних закладів, підприємств та організацій під час жорстких обмежень.

Значний блок питань представники бізнесу ставили стосовно проїзду у громадському транспорті під час можливого локдауну. Хоча поки передумов до введення жорстких обмежень немає, місто готується до різних сценаріїв. Олексій Кулеба наголосив, що від 11 серпня подано вже понад 8 тисяч заявок, які продовжують надходити. Зробити це можна за посиланням https://qpass.kyivcity.gov.ua/

Олексій Кулеба подякував представникам великого бізнесу за активну участь у житті міста та допомогу місту в протидії боротьбі з епідемією.

«Зичу всім здоров’я і сподіваюсь, що наша підготовча робота так і лишиться превентивною мірою», – наголосив перший заступник голови КМДА.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]