Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Олексій Кулеба: Відеофіксація на несанкціонованих звалищах – дієвий запобіжний засіб від порушників (+фото)

05 листопада 2021 року, 9:58

Камери відеоспостереження в місцях стихійного накопичення сміття – один із ефективних заходів впливу на порушників правил благоустрою. Про це під час комісійного обстеження Дарницького району повідомив перший заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Олексій Кулеба.

«Район великий – інспекція зафіксувала кілька десятків місць, де постійно накопичується сміття. Їх періодично прибирають, але порушники знову і знову вивозять великогабаритні та побутові відходи на зелені зони, до озер, на узбіччя доріг. У Києві нині стартував пілотний проєкт зі встановлення камер відеонагляду в місцях скупчення сміття. Такі вже працюють у Солом’янському та Святошинському районах. Їх планують встановити на всіх проблемних локаціях міста. І дуже були б доречними в Дарницькому. Вважаю це, разом зі штрафами, дієвим засобом», – прокоментував Олексій Кулеба.

Він додав, що вуличні камери відеонагляду встановлюють за ініціативи Управління екології спільно з Департаментом інформаційно-комунікаційних технологій КМДА. Проблемні локації, де є необхідність здійснювати спостереження, визначають разом із районними адміністраціями.

У разі фіксації порушення, матеріали передаються до Національної поліції, де правоохоронці встановлюють особу порушника та складають адміністративний протокол. Штраф за таке порушення відповідно до статті 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення складає від 340 до 1700 грн.

Олексій Кулеба додав, що результати роботи в Дарницькому районі під час кампанії із впорядкування та озеленення міського простору – задовільні. Порівняно з іншими районами тут чисто, комунальні служби працюють системно.

«Дарницький – одним із перших розпочав вивезення відпрацьованих шин, і нині з цією роботою впорались майже на 100%. Так, проблеми є – архаїчні дитячі майданчики, стихійна торгівля, аварійні розриття, невпорядковані території біля тимчасових споруд. Але в цілому я задоволений побаченим. Важливо працювати системно кожного дня, а не лише під час місяців активного прибирання восени та навесні», – зазначив перший заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень.

Він нагадав, що всі доручення, які надаються під час виїзних обстежень, вносяться до офіційного протоколу. Їх виконання по кожному пункту проконтролюють столичні інспектори благоустрою. Сьогодні був останній рейд у рамках кампанії із впорядкування та озеленення міського простору.

Найближчим часом комісія із проведення осіннього місячника з благоустрою, озеленення та поліпшення санітарного стану збереться на підсумковому засіданні, де проаналізує проведення місяця посиленого прибирання столиці, яке тривало протягом жовтня.

Нагадаємо, під час засідання Колегії КМДА навесні Олексій Кулеба ініціював облаштувати місця стихійного накопичення сміття камерами відеоспостереження, аби після прибирання там знову не створювались терикони з відходів.

Комісійне обстеження Дарницького району в рамках осіннього місячника з благоустрою

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]