Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Олексій Резніков: «У мене немає сумніву в тому, що райради в Києві будуть створені»

30 січня 2017 року, 12:24

«Багато точиться дискусій, є різні думки, різне політичне сприйняття. Проте, ми рухаємось. На сьогодні разом із науковцями, юристами, розроблений проект концепції оновленого Статуту міста Києва. Формально – нашої із вами локальної конституції. Проект вже оприлюднений, із ним можна ознайомитись, надати свої зауваження, пропозиції. Після того, як буде затверджена концепція Статуту, розпочнеться робота над самим Статутом. І ось розділом цього Статуту буде і адміністративно-територіальний устрій, і система управління містом. І кияни вже будуть визначатись, чи бути їй 4-рівневою, 3-рівневою, 2-рівневою тощо. Тому доля райрад однозначно буде вирішена. У мене сумніву немає, що їм бути. І в новому Статуті ми визначимось, якими їм бути, які компетенції їм надавати, як вони обираються, яка взаємодія з міськрадою», – розповів Олексій Резніков.

Заступник голови КМДА повідомив також, що зараз формується робоча група під головуванням міського голови за участю депутатів, науковців, фахових представників експертного середовища, яка має на меті опрацювати всі пропозиції і зауваження, що надходять до проекту концепції Статуту, щоб потім розпочати роботу вже над проектом Статуту.

«Є надія, що упродовж року-півтора, за цієї каденції Київради, оновлений Статут Києва буде прийнятий», – підсумував заступник голови КМДА.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]