Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Онлайн прес-брифінг Київського міського голови Віталія Кличка щодо поточної ситуації в столиці від 20 листопада (+повний текст, відео)

20 листопада 2020 року, 11:04

Онлайн прес-брифінг Київського міського голови Віталія Кличка щодо поточної ситуації в столиці.

Віталій Кличко інформує:

- на скільки збільшилася кількість інфікованих у Києві;

- скільки киян, хворих на COVID-19, госпіталізували;

- про готовність столичних медзакладів приймати хворих на коронавірус;

- скільки шкіл та садків закриті на карантин;

- про знижку на сплату за комунальні послуги.

Добрий день! Вітаю всіх, хто нас дивиться!

Продовжую інформувати вас про ситуацію в столиці та дії міської влади. Вірус у Києві, як і в Україні, стрімко розповсюджується. За минулу добу – ще 1 391 хворий. І вперше стільки летальних випадків. Померли 33 людини.

Усього коронавірус забрав життя 1080-ти киян. А підтверджених випадків захворювання на сьогодні вже 56594. Серед тих, хто захворіли: 832 жінки віком від 18-ти до 91-го років. Та 48 дівчаток від одного місяця до 17-ти років. А також 462 чоловіки віком від 18-ти до 87-ми рокiв. Та 49 хлопчиків від двох місяців до 16-ти років. Вперше у нас і така кількість хворих медиків – 64.

До лікарень столиці минулої доби госпіталізували 84 пацієнтів. Інші – на самоізоляції під контролем лікарів. Одужали в столиці за добу 376 людей. Усього коронавірус подолали 20391 мешканець Києва.

Найбільше випадків захворювання виявили в Дарницькому районі – 185. У Деснянському – 184. Та в Дніпровському районі – 165 випадків.

На жаль, і надалі збільшується у столиці і кількість хворих на коронавірус, яким потрібна госпіталізація. Сьогодні у стаціонарах медзакладів міста лікуються 1966 хворих на коронавірус. Із них 24 дитини. У важкому стані перебувають 730 пацієнтів. Кисневу підтримку отримують 1035 людей. Під апаратами ШВЛ – 35 хворих.

Хочу зазначити, що столиця продовжує збільшувати кількість ліжок для лікування хворих на коронавірус. Учора я відвідав Київську міську клінічну лікарню № 7, де за рахунок міста відкривають додаткові відділення. На сьогодні там уже облаштували 140 ліжок для лікування хворих на COVID-19. Кількість кисневих точок збільшили до 40-ка. Це при тому, що на початку вересня у закладі було створене «ковідне» відділення спочатку на 30 ліжок. І було 13 кисневих точок.

Враховуючи динаміку розповсюдження хвороби, ми ухвалили рішення збільшити кількість ліжок до 200-от. Із них подачею кисню облаштувати – 160. Термін виконання робіт – початок грудня цього року. Також у цій лікарні зараз готують приміщення для нової лабораторії, яка буде приймати та обробляти тести на коронавірус. Пропоную подивитися коротке відео з лікарні № 7.

(ВІДЕО)

Зазначу, що Київ вже підготував понад 4,5 тисячі ліжок для прийому хворих на коронавірус у 26-ти комунальних медзакладах. Заповненість цих ліжок сьогодні у столиці – 52,5%. І ми продовжуємо шукати нові можливості для облаштування додаткових ліжок.

На сьогодні з тих ліжок, що вже підготували, подачею кисню обладнані понад 1200. Також у кількох лікарнях столиці тривають ремонти систем, щоб забезпечити киснем додатково ще понад 600 ліжок.

Тепер щодо навчального процесу. На сьогодні в місті на карантин закриті 8 шкіл. На дистанційному навчанні 943 класи у 261-ій школі. Усього хворих на коронавірус школярів у Києві – 1080. Також хворіють більш як 740 педагогів.

У дитячих садочках через виявлені випадки вірусу тимчасово закрита 171 група у 132-ох дитсадках. Повністю зачинені на карантин п’ять садочків. Наповненість дітей у дитсадках – понад 50 відсотків.

А тепер я відповім на запитання від ЗМІ. Питання від кількох ЗМІ. В Україні у будь-який час знову можуть запровадити суворий карантин. Під час минулого в місті виникли проблеми з оплатою за комунальні послуги. Які є програми, аби спростити процедуру оплати для киян?

Ще навесні цього року місто створило кілька онлайн-сервісів. І кияни можуть платити за допомогою особистих кабінетів на сайтах муніципальних підприємств «Центр комунального сервісу» та «Головний інформаційно-обчислювальний центр».

Також ми продовжуємо безкоштовно навчати киян користуватися онлайн-сервісами з оплати комунальних послуг та дистанційно вирішувати питання зі сфери ЖКГ. Навчання на курсах у «Центрі комунального сервісу» за два роки пройшли понад 3 тисячі мешканців столиці. Уміння користуватися такими сервісами особливо важливе для людей старшого віку. Щоб вони не стояли в чергах, аби сплатити за комунальні послуги.

Також, нагадаю, що у столиці діє пільговий період оплати за комунальні послуги. І, якщо до пандемії знижку в 10 відсотків отримували ті, хто заплатить до 20 числа поточного місяця, то тепер знижка діє для всіх, хто сплатить до кінця місяця.

Хочу підкреслити, що від рівня сплати за комунальні послуги залежить робота інфраструктури столиці. Місто має платити за газ, воду, пальне. 20 тисяч працівників комунальних підприємств повинні отримувати зарплатню, щоб забезпечувати функціонування комунальних мереж. Тому прошу киян: сплачуйте за послуги вчасно.

Це вся інформація на сьогодні. Дякую за увагу!

Сьогодні ми робимо все, щоб зберегти здоров’я і життя киян. Щоб надавати медичну допомогу всім, хто її потребує. Допоможіть нам! Не нехтуйте своїм здоров’ям. Дотримуйтеся елементарних правил!

Бережіть себе та тих, хто поруч!

 

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]