Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Онлайн прес-брифінг щодо перебігу виборчого процесу в столиці (+відео, повний текст)

25 жовтня 2020 року, 14:39

Онлайн прес-брифінг щодо перебігу виборчого процесу в столиці.

У брифінгу візьмуть участь:

  • Олег Куявський - перший заступник директора Департаменту муніципальної безпеки;
  • Микола Нілов - заступник голови Київської міської територіальної виборчої комісії.

 

Добрий день!

Олег Куявський: «За інформацією Головного управління Національної поліції України у місті Києві станом на 14:00 грубих порушень виборчого законодавства та порушень публічного порядку не зафіксовано. У день виборів до поліції надійшло 226 повідомлень, у тому числі щодо незаконної агітації – 86 повідомлень. Внесено відомості до РДР – 4. З них: Печерське управління поліції внесло 2 за ст. 356 Кримінального кодексу України (самоуправство); Святошинське управління поліції – за ч. 2 ст. 60 (підкуп виборців); Деснянське управління поліції – за ч.4 ст. 160 Кримінального кодексу України (підкуп виборців). Щодо інших фактів проводяться перевірки правоохоронними органами.

Щодо охорони публічної безпеки на території дільниць поліцією залучено 5626 працівників, у тому числі 4463 поліцейських та 1163 Національної гвардії України. Також до патрулювання у парках та скверах залучено в допомогу поліції Муніципальну охорону. На випадок повідомлень про мінування у місті Києві чергують 12 груп вибухотехніків, а також 100 карет швидкої допомоги. У разі виявлення порушень виборчого законодавства прохання звертатися на телефонну лінію поліції – 102».

Микола Нілов: «За інформацією від районних територіальних виборчих комісій у місті Києві, які збирали явку на 13:00 сьогоднішнього дня, явка по місту Києву складає приблизно 16%. Порівняно з парламентськими виборами 2019 року, це менше. Тоді явка була більше ніж 20%. Найменше виборців прийшло до Солом’янського району – 14%, найбільше, трохи більше ніж 17% виборців, до Оболонського району міста Києва».

Дякуємо за увагу! У разі, якщо у нас будуть якісь події – ми обов’язково в оперативному режимі будемо вас інформувати.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]