Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Онлайн прес-брифінг Віталія Кличка щодо поточної ситуації в столиці від 27 листопада (+повний текст, відео)

27 листопада 2020 року, 11:10

Онлайн прес-брифінг Київського міського голови Віталія Кличка щодо поточної ситуації в столиці.

Віталій Кличко інформує:

- на скільки збільшилася кількість інфікованих у Києві;

- скільки киян, хворих на COVID-19, госпіталізували;

- скільки шкіл та садків закриті на карантин;

- як відбуватимуться новорічні свята в школах та дошкільних навчальних закладах;

- скільки киян взяли шлюб у Києві за період карантину;

- про вшанування пам'яті жертв Голодоморів та політичних репресій.

Добрий день! Вітаю всіх, хто нас дивиться!

Я і надалі інформую вас про ситуацію у столиці та дії міської влади. За минулу добу в Києві виявили найбільшу кількість хворих на коронавірус за період пандемії – 1520 людей. 26 випадків – летальні. Усього від вірусу померли 1253 киянина. А підтверджених випадків захворювання на сьогодні вже 65539.

Серед тих, хто захворіли: 869 жінок віком від 18-ти до 83-ох років. Та 22 дівчинки від семи до 17-ти років. А також 607 чоловіків віком від 19-ти до 92-ох рокiв. Та 22 хлопчики від 25-ти днів до 17-ти років. Захворіли, зокрема, і 56 медиків.

До лікарень столиці минулої доби госпіталізували 121-го пацієнта. Інші – на самоізоляції під контролем лікарів. Одужали у столиці за добу 375 людей. Усього коронавірус подолали 22317 мешканців Києва. Найбільше випадків захворювання виявили в Деснянському районі – 250. У Солом’янському – 206. Та в Дніпровському районі – 200 випадків.

 Зазначу, що 121 людина – це найбільша кількість госпіталізованих за добу від початку пандемії. Загалом у стаціонарах медзакладів міста сьогодні лікуються 2088 хворих на коронавірус. Із них 31 дитина. У важкому стані перебувають 858 пацієнтів. Кисневу підтримку отримують 1233 людини. Під апаратами ШВЛ – 30 хворих.

Щодо навчального процесу. На сьогодні у столиці зачинені на карантин 6 шкіл. На дистанційне навчання переведені 1082 класи у 277-ми школах. Усього хворих на коронавірус школярів у Києві – 1358. Також хворіють понад 960 педагогів.

У дитячих садочках через виявлені випадки вірусу тимчасово закриті 205  груп у 154-ох садках. 8 садочків повністю зачинені на карантин. Наповненість дітей у садках сьогодні – понад 51 відсоток.

І трохи іншої статистики. Не про коронавірус. За попередній тиждень у Києві побралися 354 пари. А розлучилися – 67 родин. Усього з березня цього року шлюб узяли 13604 пари. Розлучилися ж – 2310. У порівнянні з минулим роком за цей період кількість зареєстрованих шлюбів у столиці зменшилася на 34,5 відсотки. Кількість розлучень також зменшилась – на 19 відсотків. Тож я хочу побажати всім порозуміння, терпіння і оптимізму. Ми все подолаємо і все буде добре!

А тепер я відповім на запитання від ЗМІ.

Питання від кількох ЗМІ. Чи будуть дозволені новорічні заходи в дитячих садочках та школах столиці? Якщо так, то яким буде формат таких свят?

На сьогодні ситуація із захворюваністю у садочках та школах поки що контрольована. Це результат спільної роботи батьків та освітян. У закладах відбувається пильний контроль за захворюваністю дітей та працівників. За дотриманням необхідних правил безпеки. А батьки при перших ознаках недуги залишають дітей вдома.

 Але ми всі розуміємо, що епідеміологічна ситуація – складна. І разом ми повинні робити все, аби упередити стрімке розповсюдження вірусу. Тому новорічно-різдвяні свята в закладах дошкільної освіти та в школах столиці відбуватимуться без батьків та запрошених гостей. Таке рішення сьогодні ухвалив міський Штаб із ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, проаналізувавши вимоги постанови уряду та постанови Головного державного санітарного лікаря України.

Так ми уникнемо скупчення людей у садках та школах та мінімізуємо ризики інфікування. Адже часто діти хворіють на коронавірус безсимптомно. Але передають вірус тим, хто з ними контактує та перебуває поруч. Я сподіваюся на розуміння батьків. Та на чітке виконання рішення керівниками шкіл та садочків. Свята в навчальних закладах будь. Але тільки для дітей!

І останнє. Про сумну дату. Завтра, в суботу, ми будемо вшановувати пам’ять жертв Голодоморів та жертв політичних репресій. Мільйони українців були знищені радянською владою штучно створеним голодом. Так намагалися придушити волю і гідність українців. Знищити національну свідомість.

Це – жахлива сторінка в історії України. Ми повинні зберегти пам’ять про ті страшні події та поширювати правду про цю трагедію. Важливим є не тільки міжнародне визнання Голодомору як геноциду українського народу, а й наше власне усвідомлення великої трагедії.

Я закликаю всіх у суботу, о 16 годині, запалити свічку пам’яті та поставити її на підвіконні... Збережемо пам’ять. Збережемо правду…

Я дякую вам за увагу! Це вся інформація на сьогодні. Будьте обережними. Не нехтуйте своїм здоров’ям і простими правилами!

Не хворійте! Бережіть себе та тих, хто поруч!

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]