Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Онлайн прес-брифінг Віталія Кличка щодо поточної ситуації в столиці від 15 січня (+повний текст, відео)

15 січня 2021 року, 11:17

Онлайн прес-брифінг Київського міського голови Віталія Кличка щодо поточної ситуації у столиці.

Віталій Кличко інформує:

- на скільки збільшилася кількість інфікованих у Києві;

- скільки ліжок з подачею кисню обладнали в місті;

- про можливість відновлення навчання у молодшій школі;

- про прибирання міста від снігу;

- про роботу громадського транспорту під час локдауну.

 

Добрий день!

Вітаю всіх, хто нас дивиться! Продовжую інформувати вас про ситуацію у столиці та дії міської влади.

У Києві за минулу добу виявили 896 хворих на коронавірус. Померли 20 людей. Усього за період пандемії у столиці 2161 летальний випадок від вірусу. А підтверджених випадків захворювання в місті на сьогодні вже 121082.

Серед тих, хто захворіли: 510 жінок віком від 18-ти до 86-ти років. Та 7 дівчаток від одного  до 17-ти років. А також 363 чоловіки віком від 18-ти до 87-ми рокiв. Та 15 хлопчиків від одного до 17-ти років. Захворіли, зокрема, 39 медиків.

До лікарень столиці госпіталізували 78 пацієнтів. Інші – на самоізоляції під контролем лікарів. Одужали за добу 822 людини. Усього коронавірус подолали 46349 мешканців столиці.

Найбільше випадків захворювання виявили у Дніпровському районі – 164. У Деснянському – 134. Та в Дарницькому районі – 132 випадки.

У стаціонарах медзакладів столиці сьогодні лікуються 1294 хворих на коронавірус. Із них 7 дітей. 812 пацієнтів – у важкому стані. Кисневу підтримку отримують 1096 людей. Під апаратами ШВЛ – 22 хворих. Заповненість ліжок у комунальних медзакладах – понад 33 відсотки.

Нагадаю, що місто визначило для прийому хворих на коронавірус понад 5 тисяч ліжок у 29-ти медзакладах столиці. Три з них – заклади «Укрзалізниці». Сьогодні хворих на коронавірус уже приймають 23 медзаклади, де підготували 4 тисячі ліжок. Із них подачею кисню обладнані понад 3100 ліжок. Зокрема, 2120 – із централізованою подачею.

Кисневих концентраторів у медичних закладах столиці – 993. На збільшення ліжкомісць із подачею кисню місто виділило майже 30 мільйонів гривень. Це – кошти на капітальний ремонт систем кисне-постачання. Ще близько 7,4 мільйона витратили на закупівлю кисневих концентраторів.

Наступне. Школи Києва продовжують дистанційне навчання. Столичні педагоги проводять онлайн уроки для учнів. Також продовжує трансляцію програм «Відкритий урок» телеканал «Київ». До уроків можна долучитися як у прямому ефірі, так і передивитися на YouTube та на сторінці телеканалу в мережі Facebook

Дитячі ж садочки міста працюють під час локдауну у звичному режимі. На сьогодні у столиці на карантин не зачинений жоден із садків. Тимчасово закриті 49 груп у 45-ти дитсадках. Наповненість дітей у садочках – майже 50 відсотків.

І, нагадаю, я звернувся до Уряду і ми очікуємо на його рішення щодо відновлення навчання у молодшій школі. Щоб учні перших-четвертих класів могли відвідувати школу. Це поліпшить і процес навчання учнів молодших класів. І дозволить їх батькам працювати. Я переконаний, що таке рішення треба ухвалювати невідкладно.

  І не про коронавірус. А про погоду. Вчора, як і прогнозували синоптики, у столицю прийшов сніг. А сьогодні – ще й сильні морози. Комунальне підприємство «Київавтодор» завчасно підготувалося до стихії.

Учора зранку на дорогах працювало 156 одиниць спецтехніки та 64 бригади з ручного прибирання. Першочергово почали обробляти підйоми, спуски, дороги з бруківки, мости і шляхопроводи. Для цього дорожники використовують рідкі хлориди, сіль і піщано-соляну суміш.

Протягом усієї ночі місто прибирали загалом 577 одиниць спецтехніки «Київавтодору». У всіх районах працювали колони великої та малої техніки, що оперативно розчищали проїжджі частини від снігу. Майже 40 бригад із ручного прибирання вночі розчищали сніг на тротуарах і зупинках громадського транспорту.

Усього останньої доби до прибирання у столиці були залучені майже 5200 працівників усіх комунальних підприємств.  Ми зробили все можливе, щоб негода не паралізувала столицю.

Також дякую тим автовласникам, які сьогодні залишили свої авто вдома та пересіли на громадський транспорт. Менша кількість автомобілів на вулицях дозволяє ефективно працювати спецтехніці – прибирати і обробляти вулиці міста. Пропоную подивитися коротке відео про те, як працювали комунальні служби столиці під час негоди.  

(Відео)

Синоптики прогнозують наступними днями подальше зниження температури повітря. А це може призвести і до обмерзання доріг. Тому закликаю водіїв бути обережними, дотримуватись швидкісного режиму, дистанції на дорозі. А тим, хто може залишити авто вдома, – пересуватись громадським транспортом.

А тепер я відповім на запитання від ЗМІ.

Питання від кількох ЗМІ. Як в умовах локдауну працює наземний громадський транспорт та метро? На початку тижня деякі ЗМІ повідомляли, що через збільшення інтервалу між потягами, людям доводилося їхати у переповнених вагонах метрополітену.

 Зазначу, що запровадження Урядом локдауну мало на меті обмеження пересування та масового скупчення людей. І громадський транспорт під час карантину  працює для того, аби перевозити пасажирів, які їдуть на роботу або в невідкладних справах. Тому я в черговий раз закликаю мешканців столиці, користуватися наземним громадським транспортом та метро тільки в разі необхідності. 

Зазначу, що пасажиропотік у транспорті дещо зменшився. У зв’язку із цим  КП «Київпастранс» зменшив кількість автобусів, тролейбусів та трамваїв на лініях на 10 відсотків. Відповідно, інтервали руху трохи збільшились.

Усі маршрути наземного громадського транспорту працюють, жодного не призупинили.  Перевезення пасажирів здійснюють у кількості місць для сидіння. Весь рухомий склад двічі на день проходить дезінфекцію.

Столичний метрополітен працює у в звичайному режимі. Але  пасажиропотік від початку пандемії значно зменшився. Із 1,5 млн до 900 тисяч пасажирів щодня. Також метрополітен продовжує посилену дезінфекцію як вагонів поїздів, так і станцій.

Це вся інформація на сьогодні. Дякую вам за увагу!

Одягайтеся тепло! Будьте уважними до свого здоров'я!

Бережіть себе!

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]