Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Онлайн прес-брифінг Віталія Кличка щодо поточної ситуації в столиці від 21 квітня (+повний текст, відео)

21 квітня 2021 року, 11:00

Онлайн прес-брифінг Віталія Кличка щодо поточної ситуації в столиці. 

Віталій Кличко, зокрема, інформує:

- на скільки збільшилася кількість хворих на COVID-19 у Києві;

- скільки хворих на коронавірус перебувають у столичних лікарнях;

- скільки киян вакцинували;

- про перевірки закладів на дотримання протиепідемічних норм;

- про виплати соціальної допомоги чорнобильцям;

- про ремонти в столичних парках.

Вітаю всіх, хто нас дивиться!

Я і надалі інформую вас про ситуацію у столиці та дії міської влади.

Кількість нових випадків захворювання в столиці трохи зменшилася. Але високою, на жаль, залишається смертність від вірусу.

Минулої доби  в місті виявили 965 інфікованих. Померли 40 людей:  17 жінок та 23 чоловіки. Усього за період пандемії в столиці 4297 летальних випадків від вірусу. А підтверджених випадків захворювання в місті на сьогодні 187196.

Серед тих, хто захворіли: 574 жінки віком від 18-ти до 99-ти років. Та 21 дівчинка від чотирьох місяців до 17-ти років. А також. 361 чоловік віком від 18-ти до 86-ти років та 9 хлопчиків від двох місяців до 16-ти років. Захворіли, зокрема, 33 медики.

До лікарень столиці минулої доби госпіталізували 131 хворого на коронавірус. А також госпіталізували 330 пацієнтів із підозрою на COVID-19 та пневмоніями. Тобто загалом у стаціонари медзакладів за добу потрапила 461 людина.

Одужав минулої доби 641 киянин. Усього коронавірус подолали 116498 мешканців столиці.

Найбільше випадків захворювання виявили в Дарницькому районі – 287. У Деснянському – 128. Та в Дніпровському районі – 96 випадків.

Як бачимо, потроху, але зменшується, кількість госпіталізованих. У стаціонарах медзакладів столиці сьогодні лікуються 3663 хворих на коронавірус. 2672 пацієнти – у важкому стані. Кисневу підтримку отримують 3250 людей. Під апаратами ШВЛ – 62 хворих. Заповненість ліжок у комунальних медзакладах сьогодні – майже 62 відсотки. Із них з киснем заповнено майже 73 відсотки ліжок. Фахівці зазначають, що запроваджені містом обмеження дають результати. У нас почала знижуватися кількість нових випадків захворювання. А також – не набагато, але зменшилась кількість хворих, які потребують госпіталізації. Але лікарі наголошують, що більшість пацієнтів, які потрапляють до лікарень, – у важкому стані. Тому розслаблятися зарано. І я закликаю всіх мешканців столиці – дотримуйтесь елементарних правил. Максимально обмежуйте контакти, носіть маски, користуйтеся антисептиками. Бо вірус підступний і треба берегтися!

Наступне. У Києві, як і в інших регіонах країни, триває вакцинація від COVID-19. Щеплення в столиці роблять вакцинами Covishield, Coronavac та Pfeizer, які надало Міністерство охорони здоров’я. Столиця, нагадаю, отримала 42600 доз вакцини Covishield, 17200 – доз Coronavac та першу партію – 1170 доз препарату Pfeizer. Усього на Київ передбачили майже 4700 доз Pfeizer.

У столиці вже вакцинували більше 45 тисяч людей. Це – в основному медики, соціальні працівники та люди похилого віку. Зокрема, препаратом Pfizer щеплення розпочали в Київському геріатричному пансіонаті. Щеплення вакциною Coronavac роблять освітянам, які залучені до проведення ЗНО, олімпійцям та паралімпійцям, які представлятимуть Україну на Олімпійських іграх цього року. Тільки від початку цього тижня вже вакцинували понад 1100 освітян. Це важливо! І ми робимо все, щоб зовнішнє незалежне оцінювання відбулося в безпечних умовах як для учасників, так і для вчителів, які забезпечують його проведенняДалі щодо тестування на коронавірус.

Київ залишається лідером за рівнем тестування на COVID-19. Сьогодні цей показник у столиці – понад 350 тестів на 100 тисяч населення. Нагадаю, ми зробили все можливе, щоб спростити процедуру тестування. У столиці за направленням лікаря тест можна здати в 71 пункті тестування. Такі пункти створені в амбулаторних комунальних закладах столиці. Підкреслю: тест за направленням лікаря – безкоштовний! Ознайомитися з переліком пунктів тестування можна на сайті КМДА.

Також медичні бригади продовжують забирати біоматеріал для тестування на COVID-19 у пацієнтів вдома. Зокрема, в людей з інвалідністю та людей похилого віку. Тільки минулого тижня медики виїжджали до більше півтори тисячі пацієнтів.

І не про коронавірус. Як ви знаєте, наближається трагічна дата в історії України – річниця Чорнобильської катастрофи. Зазначу, що місто вчасно виплачує матеріальну допомогу окремим категоріям киян за програмою «Турбота. Назустріч киянам». Днями я підписав розпорядження про надання щорічної матеріальної допомоги до 35-ої річниці Чорнобильської катастрофи. Одноразову адресну соціальну допомогу – від 600 до 1000 гривень – отримають понад 48 тисяч киян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи

Виплати відбуваються на «Картку  киянина». Також пільговики, які отримують виплати через «Укрпошту», зможуть отримати допомогу у відділеннях установи. Або ж – разом із пенсією.

Також зазначу, що столична  влада постійно працює над забезпеченням медичної допомоги ліквідаторам наслідків аварії на ЧАЕС, продовжує надавати квартири чорнобильцям. І фінансує цю програму за кошти міського бюджету.

Хочу підкреслити, що незважаючи на кризу, яку спричинила пандемія, Київ продовжує оновлювати інфраструктуру. Ремонтувати дороги і шляхопроводи, будувати нові цікаві об’єкти, оновлювати парки та сквери. Зокрема, тривають активні роботи на третій черзі парку «Троєщина», який, нагадаю, раніше був більше схожий на хащі.

У рамках третьої черги, зокрема, облаштують доріжки з ФЕМ, велодоріжку, встановлять лави та урни, систему поливу, сучасне освітлення та відеоспостереження. Також у цій частині парку встановлять альтанку, оформлену в кримськотатарському стилі.

Нагадаю, першу чергу парку «Троєщина» ми відкрили наприкінці 2018 року, другу – влітку минулого року. Пропоную подивитися коротке відео про те, як  відбуваються роботи на третій черзі зони відпочинку.

(ВІДЕО)

І тепер я хотів би відповісти на запитання, отримані від ЗМІ. Питання від кількох ЗМІ. Як контролюють у столиці дотримання протиепідемічних обмежень?

Зазначу, що функції контролю за дотриманням обмежень рішенням Уряду покладені на правоохоронні органи. Але місто, в межах своїх повноважень, допомагає поліції.  Ще минулого року ми створили спеціальні групи контролю. До них входять співробітники Держпродспоживслужби, «Муніципальної охорони», районних управлінь торгівлі та благоустрою, які разом із поліцією перевіряють дотримання правил закладами харчування та торгівлі.

За останній тиждень групи контролю перевірили майже 6 тисяч ресторанів, нічних клубів, кафе та магазинів, 7 закладів закрили. Загалом на керівників та власників закладів склали 286 адміністративних протоколів і виписали штрафи від 34 до 170 тисяч гривень

Я ще раз звертаюся до підприємців: не нехтуйте правилами. Не наражайте на небезпеку здоров’я і життя киян. А мешканців міста прошу: дотримуйтеся правил самі та звертайте увагу на те, чи дотримуються їх заклади. Повідомляйте про порушення. Будемо контролювати разом!

Це вся інформація на сьогодні. Бережіть себе! І до зустрічі!

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]