Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Онлайн прес-брифінг Віталія Кличка щодо поточної ситуації в столиці від 22 жовтня (+повний текст, відео)

22 жовтня 2020 року, 11:03

Онлайн прес-брифінг Київського міського голови Віталія Кличка щодо поточної ситуації в столиці.

Віталій Кличко інформує:

- на скільки збільшилася кількість інфікованих у Києві;

- скільки киян протестовано на COVID-19;

- про перевірки суб'єктів господарювання;

- що робить місто, щоб підтримати безхатченків.

Вітаю всіх, хто нас дивиться!

Продовжую інформувати вас у прямому ефірі про ситуацію в столиці та дії міської влади.

Динаміка захворюваності у столиці – невтішна. За минулу добу в Києві – найбільша кількість хворих за весь період пандемії – 631 людина. Померли 15 хворих. Всього коронавірус забрав життя 642-ох киян. Підтверджених випадків захворювання на COVID-19 на сьогодні в столиці вже 32500.

Серед тих, хто захворіли: 341 жінка віком від 18-ти до 85-ти років. Та 25 дівчаток від п’яти років до 17-ти. 253 чоловіка віком від 18-ти до 84-ох рокiв. Та 12 хлопчиків від одинадцяти місяців до 16-ти років. Захворіли також 23 медики.

До лікарень столиці госпіталізували 46 пацієнтів. Інші – на самоізоляції під контролем лікарів. Одужали за минулу добу 189 людей. Всього коронавірус подолали 11304 мешканця Києва.

Найбільше випадків захворювання минулої доби виявили в Деснянському районі – 96. У Солом’янському – 95. Та в Оболонському районі – 94 випадки.

Київ і надалі збільшує кількість тестувань. Оскільки все більше людей звертаються до сімейних лікарів із симптомами, схожими на коронавірус. Показник тестування в столиці – найвищий в Україні і становить сьогодні майже 246 тестів на 100 тисяч мешканців. Загалом у комунальних медзакладах і лабораторному центрі з початку пандемії дослідили понад 175 тисяч зразків біоматеріалу методом ПЛР. А методом ІФА – на виявлення антитіл – зробили більш, як 55 тисяч тестів. Досліджують зразки і в приватних та державних клініках Києва.

Також із березня у столиці працюють і мобільні бригади медиків, які забирають біоматеріал для аналізу на коронавірус у пацієнтів удома. Тільки за минулу добу бригади відібрали 1646 зразків. А всього з початку своєї роботи – майже 106 тисяч.

Наступне. Місто робить все можливе, аби місцеві вибори – 25 жовтня – відбулися безпечно і законно. Я вже говорив, що місто вже доставило на всі виборчі дільниці дезінфікуючі засоби та засоби індивідуального захисту. Кошти на це ми виділили з бюджету столиці. Аби забезпечити правопорядок та упередити надзвичайні ситуації, поліція столиці та рятувальники із суботи нестимуть службу у посиленому режимі. Допомагатиме їм і «Муніципальна охорона».

Днями ж усі служби провели спільні навчання. Відпрацьовували дії під час завезення виборчої документації до ТВК, дільничних виборчих комісій, взяття комісій під охорону. А також – забезпечення законності в день «тиші», в день голосування та під час підрахунку результатів. Переміщення документації із дільничних комісій до територіальної.

Ми всі сподіваємося, що вибори відбудуться безпечно і без порушень закону. Це дуже важливо! Як для здоров’я людей, які прийдуть голосувати. Так і для демократичності і прозорості їх вибору.

А тепер я відповім на запитання від ЗМІ та із соцмереж.

Питання від ЗМІ. Зараз, на фінальній стадії виборів, усе більше відбувається мітингів та акцій. Також про наміри виступити у столиці з концертами заявили кілька вітчизняних зірок. Як на це буде реагувати влада столиці?

Контроль за дотриманням обмежувальних заходів здійснює Національна поліція. Ці функції ще на початку карантину, у березні, були покладені на правоохоронців рішенням Кабінету Міністрів.

Місто ж, у рамках своїх повноважень, організувало групи контролю зі співробітників Держпродспоживслужби, «Муніципальної охорони», поліції, районних управлінь торгівлі та благоустрою. Ці групи перевіряють дотримання правил кафе, нічними клубами, ресторанами та торгівельними закладами. Тільки за цей місяць здійснили 778 перевірок. Склали 130 протоколів про порушення протиепідемічних правил.

Щодо мітингів та концертів. Я звертаюся до киян: не будьте легковажними і не ігноруйте загрозу! Після проведення масових заходів або концертів за участю  тисяч людей уже за два-три тижні ми фіксуємо зростання кількості нових хворих!

Питання із соцмереж. Наталя цікавиться: не за горами зима, а в Києві, як відомо, багато безхатченків. Що місто робить, щоб їх підтримати?

Ми робимо все, що від нас залежить, аби підтримати безхатченків. Тому з 1 грудня цього року і до 1 квітня наступного безхатченків будуть забезпечувати гарячим харчуванням, теплими речами і взуттям, санітарно-гігієнічними засобами. Для цього вже створений міський оперативний штаб. Такі штаби для допомоги бездомним особам у зимовий період сформують і в кожному районі міста. Для роботи міського штабу залучатимуть благодійні внески і гуманітарну допомогу фізичних та юридичних осіб.

Окрім цього, на базі Будинку соціального піклування на вулиці Суздальській, що є і нічним притулком для безхатченків, створять спеціальні виїзні бригади, які регулярно, за графіком, виїжджатимуть із соціальним патрулюванням.

 Якщо ця зима буде холодною, ми збільшимо на третину кількість ліжок у нічному притулку на Суздальській. Та в центрі соціальної реабілітації, де безхатченки можуть проживати постійно. Центр знаходиться в селі Ясногородка Вишгородського району.

Це вся інформація на сьогодні. Дякую вам за увагу!

Не нехтуйте своїм здоров’ям! Дотримуйтеся елементарних правил.

Бережіть себе!

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]