Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Онлайн прес-брифінг Віталія Кличка щодо поточної ситуації в столиці від 23 жовтня (+повний текст, відео)

23 жовтня 2020 року, 11:13

Онлайн прес-брифінг Київського міського голови Віталія Кличка щодо поточної ситуації в столиці.

Віталій Кличко інформує:

- на скільки збільшилася кількість інфікованих у Києві;

- скільки киян, інфікованих COVID-19, госпіталізовані;

- скільки місць для хворих на коронавірус підготували в лікарні № 3;

- про забезпечення правопорядку на виборах у столиці;

- про будівництво системи хімочистки на заводі «Енергія».

Вітаю всіх!

Продовжую у прямому ефірі інформувати вас про ситуацію у столиці та дії міської влади.

Кількість нових випадків захворювання на коронавірус у Києві, на жаль, збільшується. За минулу добу в нас – іще 635 хворих! Померли 14 людей. Усього коронавірус забрав життя 656-ти киян.

Підтверджених випадків захворювання на COVID-19 на сьогодні у столиці вже 33135. Серед тих, хто захворіли: 352 жінки віком від 18-ти до 84-ох років. Та 18 дівчаток від трьох місяців до 14-ти років. 247 чоловіків віком від 18-ти до 86-ти рокiв. Та 18 хлопчиків від десяти місяців до 17-ти років. Захворіли також 30 медиків.

До лікарень столиці госпіталізували 64 пацієнти. Інші – на самоізоляції під контролем лікарів. Одужали за минулу добу 185 людей. Усього коронавірус подолали 11489 мешканців Києва. Найбільше випадків захворювання минулої доби виявили в Деснянському районі – 115. У Печерському – 96. Та в Дніпровському районі – 88 випадків.

Не зменшується у столиці і кількість хворих, що потребують госпіталізації. Сьогодні у стаціонарах комунальних медзакладів лікуються 1705 хворих на коронавірус. Із них 36 дітей. 417 пацієнтів – у важкому стані. 632 отримують кисневу підтримку. 29 – під апаратами ШВЛ. Іще 124 пацієнти перебувають у лікарнях із підозрою на коронавірус. Пневмонію у столичних медзакладах лікують 480 хворих.

Зокрема, 110 хворих із пневмонією перебувають у міській лікарні № 3, яку я вчора відвідав. Перевірив, як там відремонтували обидва корпуси медзакладу та приймальне відділення. Лікарні – майже 50 років. І жодного разу капітального ремонту там не робили.

На сьогодні в медзакладі здійснили капремонт та утеплення фасадів корпусів.  А також повністю відремонтували та обладнали приймальне і центральне стерилізаційне відділення. Тепер вони не поступаються європейським стандартам. Із комфортними умовами і найсучаснішим обладнанням. А для зручності людей із вадами зору на дверях до оглядових кабінетів  розмістили таблички зі шрифтом Брайля. Відремонтували і мережі електропостачання та каналізаційні мережі. 

Цього року в лікарню закупили сучасного обладнання на 43 мільйони гривень. А наступними оновимо реанімаційне відділення та операційний блок. 

Також зазначу, що лікарня № 3 – одна з опорних для лікування хворих на коронавірус. Тут створили інфекційне відділення на 30 ліжок. 10 з яких – для інтенсивної терапії. Відділення почало працювати в жовтні та надало допомогу вже 86-ти пацієнтам. І в лікарні вже облаштовують додатково 60 ліжок для хворих на коронавірус. 

Тільки для боротьби з COVID-19 місто закупило для медзакладу обладнання на 1,7 млн грн. А також необхідні медикаменти, медичні матеріали та засоби захисту.

Пропоную подивитися коротке відео з цієї лікарні. 

ВІДЕО.  

Місто також продовжує робити все  можливе, аби мешканці столиці змогли безпечно і законно зробити свій вибір на місцевих виборах 25 жовтня. Ми забезпечили всі дільниці необхідними дезінфікуючими засобами та засобами захисту. Місто виділило на це 1,3 млн гривень. Створили резерв захисних костюмів для членів дільничних виборчих комісій, які будуть виїжджати до тих, хто голосує вдома.

Громадський порядок у Києві під час виборів охоронятимуть близько 8 тисяч поліцейських. Із них 4,5 тисячі – безпосередньо на виборчих дільницях. Також у патрулюванні в парках, скверах та на вокзалах поліцейським допомагатиме «Муніципальна охорона». Крім того, на випадок повідомлень про замінування дільниць 25 жовтня у столиці чергуватимуть 12 груп вибухотехніків. А також 100 бригад швидкої допомоги.

Я хочу звернутися до киян: кого б ви не підтримували – на цих виборах важливий кожен голос. Від кожного з вас залежить майбутнє Києва та його успішний розвиток. Прийдіть на виборчі дільниці. Зробіть свій вибір!

Обов’язково потурбуйтеся про дотримання простих правил. Ідіть голосувати в масці, візьміть із собою антисептик. Не йдіть на дільниці великими компаніями і не ведіть туди дітей. Дотримуйтеся соціальної дистанції під час перебування на дільниці. Давайте будемо свідомими і відповідальними!

А правоохоронців я закликаю забезпечити законність та правопорядок в день виборів та під час підрахунку голосів! Вибори мають відбутися демократично і прозоро! Без порушень та фальсифікацій! Це дуже важливо! Бо багато бруду, маніпуляцій і провокацій було під час виборчої кампанії. На жаль.

А тепер я відповім на запитання від ЗМІ та із соцмереж.

Питання від ЗМІ. Щоосені виникають дискусії, коли ж вмикати опалення. А щовесни – коли вимикати. Цього року також дехто говорить про передчасне підключення тепла, нібито «під вибори». Які регламенти запуску опалення і чи можуть жителі будинку самі вирішувати, коли його вмикати?

 За законом, рішення про початок та закінчення опалювального сезону в місті ухвалюють органи місцевого самоврядування – виходячи з погодних умов. Але співвласники всього будинку можуть і самостійно ухвалювати рішення про підключення або відключення теплопостачання. Для цього, як вимагає закон, треба провести збори мешканців будинку і проголосувати більшістю голосів. А протокол зборів – передати виконавцю послуг із постачання теплової енергії.

Аби кожного разу не проводити збори, можна, наприклад, обрати  особу або кілька співвласників, яких рішенням зборів уповноважити подавати заявки теплопостачальній організації щодо подачі або відключення тепла в будинок.  

Також хочу повідомити, що у столиці  теплом уже забезпечені понад 80% лікарень, 95% дитсадків та 80%  шкіл. Їх підключають за заявками керівників закладів. Отримують тепло і 80 відсотків житлових будинків.

 Зазначу, що для киян уже працює безкоштовне SMS-інформування про стан надання комунальних послуг. Оповіщення стосується постачання гарячої води та опалення, холодного водопостачання та постачання електроенергії. Для активації сервісу необхідно зателефонувати за номерами гарячих ліній 15-51 або 15-57. 

Питання із соцмереж. Ви обіцяли, що цього року розпочнуться роботи на заводі «Енергія», аби встановити очисні системи. Вже почали хоч щось робити?

 На сміттєспалювальному заводі «Енергія» днями розпочали будівництво високотехнологічної системи. Для хімічного очищення диму від спалювання побутових відходів. Встановлення системи хімочистки дозволить досягнути екологічних параметрів, що відповідатимуть європейським нормам.

Обладнання нових газоочисних споруд розташовується на відкритому майданчику поруч з будівлею сміттєспалювального заводу. Це дуже важливий етап переоснащення заводу «Енергія».

Із бюджету Києва в 2020-му на це спрямували 218 млн грн. Загальна вартість проекту – понад 700 млн грн.  «Енергія» – єдиний сміттєспалювальний завод в Україні. Підприємство переробляє 25% столичного сміття, перетворюючи його на теплову енергію для 300 багатоповерхівок Києва. 

Нагадаю, цього року на заводі відремонтували всі електрофільтри. Що теж дозволило зменшити рівень викидів. Також найближчим часом у Києві встановлять перші стаціонарні пости моніторингу повітря. Їх розмістять на вулицях Декабристів та Каунаській.

Це вся інформація на сьогодні. Дякую вам за увагу!

Зустрінемося в понеділок. І прохання: не полінуйтеся в неділю піти і проголосувати. Бо саме ви вирішуєте, як розвиватиметься і яким буде наше місто!

Це і є демократія!

Бережіть себе!

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]