Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Олександр Густєлєв: Вулиця Архітектора Городецького стала дружньою для велосипедистів  – на ній влаштовано двосторонню велосмугу

23 жовтня 2020 року, 9:54

На вул. Архітектора Городецького з’явилась нова смуга для велосипедистів, яка простягається від вул. Хрещатик до площі І. Франка і з’єднується із вже існуючими – на вул. Ольгинській та Заньковецької. Про це повідомив заступник голови КМДА Олександр Густєлєв.

«Велосмуга позначена відповідною розміткою та знаками. Також, завдяки проведеним змінам в організації дорожнього руху, на вулиці влаштовані спеціально відведені місця для паркування авто», – зазначив Олександр Густєлєв.

За словами заступника голови КМДА, вулиця Архітектора Городецького – історична частина міста, вимощена бруківкою, тому наразі смуга для велосипедистів теж має історичне покриття з природньої бруківки. У планах також змінити покриття цієї велосмуги на фігурні елементи мощення, що більш зручні для руху на велосипеді.

«У 2020 році велосмуги і велодоріжки з’явились на вулицях Пушкінській, Рейтарській, Золотоворітській, Ярославів Вал, Івана Франка, Стрілецькій, Бастіонній, Ольгінській, Заньковецької, Олеся Гончара, В’ячеслава Липинського, Туполєва, пров. Володимирському, просп. Любомира Гузара, б-рі Леоніда Бикова, Володимирському узвозі та інших. Комфортнішим для велосипедистів став і б-р Тараса Шевченка, на якому у виділених смугах для руху громадського транспорту довжиною близько 3,7 км було дозволено рух велосипедистів. Завдяки такому рішенню з’єднується велорух на бульварі і вулицях Леонтовича, Пушкінській, І. Франка, О. Гончара, а у перспективі – ще і вул. Терещенківській», – наголосив Олександр Густєлєв.

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]