Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Онлайн прес-брифінг Віталія Кличка щодо поточної ситуації в столиці від 25 червня (+повний текст, відео)

25 червня 2021 року, 10:54

Онлайн прес-брифінг Київського міського голови Віталія Кличка щодо поточної ситуації в столиці.

Віталій Кличко інформує:

  • Скільки хворих на COVID-19 у Києві виявили минулої доби;
  • Про кількість хворих на коронавірус, які перебувають у лікарнях столиці;
  • Скільки киян уже вакцинували;
  • Про роботу Центру вакцинації у Міжнародному виставковому центрі;
  • Про ремонт доріг та облаштування велодоріжок у столиці;
  • Щодо проведення фестивалю байкерів MotoOpenFest цими вихідними.

Вітаю всіх, хто нас дивиться!

Я продовжую інформувати вас про ситуацію в столиці та дії міської влади.

Спершу - про коронавірус. Минулої доби  в місті виявили 196 інфікованих. Померла одна жінка, віком 71 рік. Усього за період пандемії в столиці 5186 летальних випадків від вірусу. А підтверджених випадків захворювання в місті на сьогодні

213030.

Серед тих, хто захворіли: 109 жінок віком від 27-ми до 80-ти років. Та 7 дівчаток від 9 місяців 14-ти років. А також 75 чоловіків віком від 27-ми до 80-ти років. Та 5 хлопчиків від семи місяців до 16-ти років. Захворіли, зокрема, четверо медиків.

Одужали минулої доби 387 киян. Усього коронавірус подолали  203934 мешканці столиці. Найбільше випадків захворювання виявили в  Дніпровському районі – 36. В Оболонському – 28. Та в Дарницькому районі – 27 випадків.

Минулої доби у стаціонари медзакладів потрапили 18 хворих на коронавірус. А також госпіталізували 49 пацієнтів із підозрою на COVID-19 та пневмоніями. Тобто загалом у лікарні за добу потрапили 67 людей.

У стаціонарах столиці сьогодні лікуються 252 хворих на коронавірус. 143 пацієнти – у важкому стані. Кисневу підтримку отримують 225 людей. Під апаратами ШВЛ – 6 хворих.

Триває в столиці кампанія з вакцинації населення. Цього тижня Центр вакцинації, що створений на базі Міжнародного виставкового центру, почав приймати киян у четвер. Продовжує свою роботу центр сьогодні. А також у суботу та неділю з 10:00 до 17:30. Загалом від початку роботи Центру вакцинації у МВЦ в ньому щепили понад 20700 киян.

Нагадаю, щоб щепитися кияни можуть записатися через сервіс helsi.me, – обравши зручний день та час для вакцинації. Після реєстрації прийде смс-підтвердження. Саме його потрібно показати на вході в центр.

Нагадаю: для вакцинації потрібно взяти паспорт і ідентифікаційний код. Для скорочення часу, витраченого на вакцинацію, – попередньо підписати декларацію з сімейним лікарем.

Також кияни, зареєстровані у додатку «Дія» та внесені у листки очікування закладів охорони здоров’я, можуть щепитися в пунктах, відкритих на базі Центрів первинної медико-санітарної допомоги міста.

Продовжують у столиці вакцинувати і працівників освітньої галузі. Для цього місто визначило навчальні заклади, на базі яких створили вакцинальні пункти. Усього їх 17. Розташовані пункти у всіх районах міста. У них вакциною Comirnaty виробництва Pfizer-BioNTech вже щепили майже 46800 освітян.

Загалом у столиці вже вакцинували понад понад 296,5 тисячі людей. Із них 2 дози вакцини отримали більш як 53 тисячі. Це переважно – медики, соціальні працівники, освітяни, військові, паралімпійці та маломобільні громадяни. Зокрема, тільки вчора в Києві вакцинували понад 14200 людей.

І не про коронавірус. Поки час відпусток і на дорогах міста менше автівок, у столиці триває ремонт доріг, проїздів та шляхопроводів. Активні роботи сьогодні відбуваються на 40-ка об’єктах інфраструктури.

Зокрема, ми розпочали ремонт шляхопроводу на Севастопольській площі. Після демонтажу старого покриття, там влаштували нову гідроізоляцію і асфальтобетон. На проспекті Маяковського зняли старе покриття ще на одній ділянці. Нині триває підготовка до влаштування нового верхнього шару асфальтобетону. А на Ново-Костянтинівському шляхопроводі змонтували новий армований каркас і виконали його бетонування. На вулиці Борщагівській минулими вихідними встелили нижні шари покриття на частині в напрямку вулиці Жилянської – неподалік Повітрофлотського проспекту.

Ми також оновлюємо центральні вулиці столиці. Буквально вчора завершили ремонт ділянки вулиці Прорізної – від Пушкінської до Хрещатика. Встановили там і антипаркувальні стовпчики. Завдяки чому прибрали стихійну парковку на розі вулиць Прорізної і Грінченка. І на оновленій частині Прорізної облаштували 3 офіційних паркувальних майданчики. Загалом на відремонтованій ділянці встановили майже 150  антипаркувальних стовпчиків. Влаштували велодоріжку. Оновили покриття з бруківки проїжджої частини вулиці та тротуари. Відремонтували і зелену зону внизу Прорізної. Оновили сквер та висадили нові дерева.

Цьогоріч плануємо відремонтувати ділянку від вулиці Грінченка до Володимирської. Тривають капітальні ремонти також на вулицях Льва Толстого, Милославській, на Кільцевій дорозі та проспекті Степана Бандери.

Також ми  продовжуємо облаштовувати в місті нові велодоріжки. Так, на вулиці Маршала Рибалка облаштували дві велосмуги – протяжністю 1,5 км в обох напрямках. Розпочали влаштування двосторонньої велодоріжки і на вулиці Милославській. Такі ж роботи тривають на вулицях Борщагівській, Чорнобильській, Гарматній та проспекті Степана Бандери.

Днями дорожники розпочнуть масштабну реконструкцію вулиці Андріївської, де теж облаштують двосторонню велосмугу. Усього, нагадаю, цього сезону у столиці ми оновимо 65 об’єктів дорожньої інфраструктури.  

 А тепер я відповім на запитання від ЗМІ. Питання від кількох ЗМІ. Останніми днями кияни потерпають від рекордної за багато років спеки. Чи будуть встановлювати в парках та скверах розпилювачі, аби люди могли трохи «охолонути» і освіжитися?

Кілька років тому ми розпочали встановлювати рамки з розпиленням води в парках та скверах, на деяких великих вулицях – наприклад, на Хрещатику. І  з кожним літом таких рамок все більше. У кожному відремонтованому парку, наприклад, такі пункти «охолодження» встановлені на постійній основі. Їх уже більше 10.

Також розпочали та протягом тижня плануємо встановити понад 20 рамок у різних районах столиці. В наймасовіших місцях, де зазвичай найбільше скупчення людей. Нагадаю, що у парках та скверах працюють і фонтани, біля яких теж можна трохи освіжитися. Це, зокрема, парки: Совки, Сирецький, Куренівский, Партизанської слави, Наводницький, Контрактова площа, сквер на Оболонській площі. Водограї на Володимирській гірці та на Майдані Незалежності.

Я також закликаю всіх мешканців столиці берегти себе. І, як радять медики, – вдягати головні убори, коли виходите на вулицю в спеку, особливо літнім людям та дітям. Пити багато води і збалансовано харчуватися. Без потреби не перебувати довго на сонці. 

А тим, хто веде активний спосіб життя, хочу повідомити, що в Києві цього літа відбувається чимало спортивних подій, заходів та різних активностей. У суботу, наприклад, відбудеться традиційний MotoOpenFest. Приєднуйтеся ті, хто любить вітер і швидкість, хто їздить на мотоциклі. Збираємося на Хрещатику о 14:00. І вирушаємо колоною у парк «Муромець».

Там буде цікава програма. Зокрема, змагання з квадро- та мотоспорту, екстремальні шоу-програми, тест-драйви мото техніки. Також відбудеться мото-тюнінг шоу, виставка світових мото-брендів. Чекає на глядачів та мотогонщиків і яскрава музична програма.

Тож зустрінемося на MotoOpenFest 2021!

Дякую вам за увагу! Бережіть себе! І до зустрічі!

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]