Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Онлайн прес-брифінг Віталія Кличка щодо поточної ситуації в столиці від 25 листопада (+повний текст, відео)

25 листопада 2020 року, 10:54

Онлайн прес-брифінг Київського міського голови Віталія Кличка щодо поточної ситуації в столиці.

Віталій Кличко інформує:

- на скільки збільшилася кількість інфікованих у Києві;

- скільки киян, хворих на COVID-19, госпіталізували;

- про роботу «швидкої» в столиці;

- скільки немовлят народилось у Києві за період карантину;

- скільки шкіл та садків закриті на карантин;

- про будівництво метро на Виноградар.

Добрий день! Вітаю всіх, хто нас дивиться!

Продовжую інформувати вас про ситуацію у столиці та дії міської влади. За минулу добу в Києві виявили 980 хворих на коронавірус. Померли 23 людини. Усього коронавірус забрав життя 1196-ти киян. А підтверджених випадків захворювання на сьогодні вже 62620.

Серед тих, хто захворіли: 509 жінок віком від 18-ти до 89-ти років. Та 80 дівчаток від двох до 17-ти років. А також 316 чоловіків віком від 18-ти до 89-ти рокiв. Та 75 хлопчиків від двох місяців до 17-ти років. Захворіли, зокрема, і 53 медики.

До лікарень столиці минулої доби госпіталізували 70 пацієнтів. Інші – на самоізоляції під контролем лікарів. Одужали у столиці за добу 346 людей. Усього коронавірус подолали 21437 мешканців Києва. Найбільше випадків захворювання виявили в Деснянському районі – 217. У Дніпровському – 189. Та в Солом’янському районі – 145 випадків.

У стаціонарах медзакладів міста сьогодні лікуються 2113 хворих на коронавірус. Із них 27 дітей. У важкому стані перебувають 856 пацієнтів. Кисневу підтримку отримують 1123 людини. Під апаратами ШВЛ – 30 хворих.

Через збільшення кількості хворих, що перебувають у важкому стані і потребують госпіталізації, збільшилося навантаження на роботу бригад швидкої допомоги столиці. Вони працюють в інтенсивному режимі. Щодоби на зміну виходять 158 бригад швидкої. Вночі, зокрема, працюють 136 бригад. Це загалом понад 1,5 тисячі медпрацівників – лікарів, фельдшерів, санітарів.

Зазначу, що 15 цілодобових та 5 денних бригад виїжджають на виклики до хворих на коронавірус. Тільки з початку листопада швидкі столиці виїхали на понад 35 тисяч викликів. Із них, зокрема, до хворих із підозрою на коронавірус здійснили більше шести тисяч виїздів. Госпіталізували майже 5 тисяч пацієнтів.

Тому я ще раз звертаюся до водіїв: якщо ви бачите на дорозі швидку, що їде зі спецсигналами, – пропустіть її! Це значить, що бригада їде або на виклик, або вже везе пацієнта в лікарню. І може йтися про життя людини! Зважайте на це!

Наступне. Щодо навчального процесу. На сьогодні в місті закриті на карантин 5 шкіл. На дистанційному навчанні загалом 1041 клас у 268-ми школах. Усього хворих на коронавірус школярів у Києві – 1277. Також хворіють більш як 850 педагогів.

У дитячих садочках через виявлені випадки вірусу тимчасово закриті 192 групи у 147-ми садках. Повністю зачинені на карантин 7 дитсадків. Наповненість дітей у садках сьогодні – понад 51 відсоток.

Але є і позитивна статистика! Не про коронавірус. Наприклад, за дві доби цього тижня в Києві народилися 156 немовлят: 81 хлопчик та 75 дівчаток. Серед них – дві двійні хлопчиків. А з березня цього року у столиці з’явилися на світ 20964 дитини. Що в порівнянні з таким же періодом минулого року – менше майже на 6 відсотків. Але ж, життя триває! І, як би не було складно, ми подолаємо всі виклики. Спільними зусиллями і свідомим ставленням до загроз.

Також хочу зазначити, що місто продовжує втілювати інфраструктурні проєкти. Зокрема, вчора я перевірив, як триває будівництво метро на Виноградар. Роботи відбуваються на всіх шести будмайданчиках нової ділянки метрополітену. Там уже перенесли тепломережі і продовжують винесення інженерних мереж з-під ділянок будівництва метрополітену.

На вулиці Межовій розібрали будівлі Станції технічного обслуговування, що заважали будівництву. На будмайданчику на перетині вулиць Північно-Сирецької і Межової метробудівці просунулися суттєво – під землю. Там працює тунеле-прохідницький комплекс, який фахівці назвали «Галиною». Він уже пройшов 425 метрів правого перегінного тунелю в напрямку станції метро «Сирець».

Як запевняють метробудівці, роботи тривають за графіком. І наприкінці наступного року ми плануємо відкрити дві нових станції метро на Виноградар. Пропоную подивитися відео про те, що відбувається на будівництві метро. Прошу відео.

ВІДЕО.

І тепер я відповім на запитання від ЗМІ. Питання від кількох ЗМІ. Скільки ліжок на сьогодні у столиці з киснепостачанням. І що місто робить, щоб забезпечити пацієнтів киснем?

Зазначу, що столиця власними силами підготувала майже 4,5 тисячі ліжок у комунальних медзакладах для надання допомоги хворим на коронавірус. Серед них 1639 ліжок із підведеним киснем. Зокрема: 1158 – із централізованою подачею. Та 481 – із кисневими концентраторами.

Для збільшення ліжкомісць із подачею кисню з міського бюджету ми виділили майже 31 мільйон гривень.  Це кошти на капремонт систем киснепостачання. Ще понад 5,5 мільйона передбачили на закупівлю кисневих концентраторів.

Крім того, Держбюджет має надати столиці 64,3 мільйона на ремонт систем киснепостачання та закупівлю концентраторів. Майже половину цих коштів Київ уже отримав. За рахунок грошей міста та Держбюджету столиця зможе до кінця року  збільшити кількість ліжок із постачанням кисню до понад 3,5 тисячі. Це 80 відсотків ліжкового фонду, визначеного для прийому хворих на коронавірус.

Це вся інформація на сьогодні. Дякую вам за увагу!

І пам’ятайте: краще дотримуватися простих правил, аніж потім лікуватися.

Бережіть себе!

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]