Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Онлайн прес-брифінг Віталія Кличка щодо поточної ситуації в столиці від 30 вересня (+повний текст, відео)

30 вересня 2020 року, 11:14

Онлайн прес-брифінг Київського міського голови Віталія Кличка щодо поточної ситуації в столиці.

Віталій Кличко поінформує:

- на скільки збільшилася кількість інфікованих у Києві;

- скільки киян, хворих на COVID-19, госпіталізовані;

- скільки бригад швидкої допомоги сьогодні працює в столиці;

- скільки шкіл та садків закриті на карантин в Києві;

- скільки зачеперів затримали в столичному метро цього року;

  • про ремонти шляхопроводів та доріг.

    Вітаю всіх, хто нас дивиться!

    У прямому ефірі продовжую інформувати вас про ситуацію в столиці та дії міської влади. У столиці дещо зменшилася кількість киян, що захворіли на коронавірус. За минулу добу виявили 219 хворих. 8 випадків – летальних. Ісього від коронавірусу в Києві померла 381 людина.

    Підтверджених випадків захворювання на COVID-19 на сьогодні в столиці вже 22778. Серед тих, хто захворіли: 108 жінок віком від 21-го до 89-ти років. Та 11 дівчаток від чотирьох до 17-ти років. 94 чоловіки віком від 18-ти до 79-ти рокiв. Та 6 хлопчиків від п’яти років до 14-ти. Захворіли також 10 медиків.

    До лікарень столиці госпіталізували 33 пацієнти. Інші – на самоізоляції під контролем лікарів.

    І у нас збільшилася кількість тих, хто одужали. За минулу добу 157 людей.  Всього коронавірус подолали 6710 мешканців Києва. Найбільше випадків захворювання минулої доби виявили в Дарницькому районі – 37. У Дніпровському – 35. Та в Деснянському районі – 29 випадків.

    У стаціонарах медзакладів сьогодні лікуються 1190 хворих на коронавірус. Із них 12 дітей. 254 пацієнти – у важкому стані. 388 отримують кисневу підтримку. 24 хворих – під апаратами штучної вентиляції легенів. Іще 120 пацієнтів – в лікарнях із підозрою на коронавірус. 537 хворих – перебувають у стаціонарах із запаленням легень.

    Зазначу: щодобово екстрену медичну допомогу киянам надають 158 бригад «швидких» – вдень та 130 – вночі. Із них у Центрі екстреної медичної допомоги цілодобово працюють 10 окремих бригад  для надання допомоги та госпіталізації пацієнтів із СOVID-19. Йдеться про випадки, коли медики виїжджають на виклики до пацієнтів із підозрою, або з підтвердженим діагнозом «коронавірус».

    Але медики розуміють: будь-який виклик потенційно може бути до хворого з вірусом. Інсульт, інфаркт, апендицит, або людина, яка потрапила в ДТП, може виявитися хворою на коронавірус. Саме тому всі бригади «швидкої» забезпечені засобами індивідуального захисту, дезінфікуючими засобами та кисневим обладнанням із достатнім запасом медичного кисню, якщо буде необхідна  допомога пацієнтам із СOVID-19.

     Госпіталізація пацієнтів із підозрою або підтвердженим діагнозом «коронавірус» здійснюється в медзаклади безвідмовно. Також зазначу, що в цілодобовому режимі працює гаряча лінія – «Порада лікаря по телефону». Якщо вам необхідна консультація, набирайте 15-83 – зі стаціонарних телефонів. Та 044-235-01-01 – з мобільних.

    Наступне. Щодо наших дітей і їх навчання. Місто продовжує контролювати дотримання протиепідемічних заходів у навчальних закладах. На сьогодні у столиці закриті на карантин 5 шкіл – через випадки захворювання серед вчителів. По дві в Оболонському та Печерському районах. І одна школа – у Святошинському районі. 

    У 118-ти школах на самоізоляції та дистанційному навчанні загалом 276 класів, де є хворі учні. Усього в Києві 366 хворих на коронавірус школярів та 193 педагога. 

    У дитячих садочках – через виявлені випадки вірусу – тимчасово закриті 32 групи.  Два садочки закриті на карантин. Один – у Печерському районі та один – у Деснянському. Наповненість дітей у дитсадках сьогодні понад 58 відсотків.

     Поки що нам вдається контролювати ситуацію. За кожною школою та садочком закріплений санітарний лікар, який, згідно регламенту, ухвалює рішення про запровадження карантинних заходів. Я ж вкотре звертаюся до батьків: пояснюйте дітям, чому важливо дотримуватися правил гігієни та безпеки. Слідкуйте за здоров’ям вашої дитини, і якщо в неї є ознаки ГРВІ – одразу звертайтеся до лікаря.

    А тепер я відповім на запитання від ЗМІ.

    Питання від кількох ЗМІ. Днями у столичному метро загинула молода людина. Повідомляють, що це був зачепер. Чи це так? І наскільки багато трапляється подібних випадків?

    Так, два дні тому, через те, що на колії виявили тіло людини, метрополітен змінив рух поїздів зеленої гілки. Загинув, так званий, зачепер. 29-річний мешканець Ужгорода.

    Трагедія сталася на Південному мосту – між станціями «Видубичі» та «Славутич». Працівники метрополітену оперативно відреагували на ситуацію. Змінили схему руху поїздів між правим і лівим берегами.

     Випадки зачепінгу в метро трапляються, на жаль, часто. Екстремали, зазвичай, ховаються на станціях між вагонами потягу. А потім, на відкритій ділянці метро, вилазять на дах вагону.

    Цей випадок, про який ми говоримо, – єдиний трагічний цього року. Але у 2017-му в метро загинули двоє зачеперів. У 2014 році – один. У 2020 році в метрополітені зафіксували загалом 30 випадків зачепінгу. З них затримали 15 екстремалів. Щодо порушників склали протоколи про адміністративну відповідальність. Щоправда, максимальний штраф, що стягнули, становить одну тисячу гривень.

    Переконаний, за подібні «розваги», що ставлять під загрозу безпеку і самих екстрималів, і інших пасажирів, покарання має бути більш суворим. За статистикою, зачепери – підлітки або чоловіки від 16 до 24 років.

    Я звертаюсь до киян: роз’яснюйте своїм дітям небезпечність таких «розваг». Це, насамперед,  допоможе врятувати їх життя!

    Також звертаюся до правоохоронців – посилити контроль за безпекою пасажирів у метрополітені. І оперативно реагувати на спроби екстремальних «розваг».

     Питання із соцмереж. Євген цікавиться: ви говорили, що восени відкриють шляхопроводи над проспектом Степани Бандери. Коли вже настане цей день?

    Уже наступного тижня ми повністю відновимо рух двома оновленими шляхопроводами на перетині вулиці Богатирської та Оболонського проспекту. І на перетині вулиці Богатирської та проспекту Степана Бандери. Ці об’єкти практично готові. Зараз там завершують встановлення огорожі та налаштовують систему освітлення.

    Хочу зазначити, що нам довелося фактично наново зводити опорні конструкції цих шляхопроводів. Бо, побудувавши понад 30 років тому, їх жодного разу не ремонтували.

    Також на об’єктах здійснили бетонування нових конструкцій. Облаштували сучасну гідроізоляцію. Влаштували кілька шарів асфальту. Підрядник дає гарантію на нього на 5 років. Завдяки якісному ремонту і застосуванню сучасних технологій, термін експлуатації конструкцій шляхопроводів буде мінімум 35 років!

    Хочу зазначити, що за останні кілька років у столиці оновили 368 вулиць та проїздів. Це понад 1 тисяча кілометрів доріг. 16 мостів та шляхопроводів відремонтували капітально. На 31-му об’єкті зробили середній ремонт. Тобто загалом оновили 47 мостів і шляхопроводів.

    Такого масштабного оновлення інфраструктури столиця не бачила десятиліттями. І ми продовжуємо над цим працювати. 

    Щоб Київ ставав комфортнішим і гарнішим!

    Дякую вам за увагу! Бережіть себе!

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]