Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Онлайн прес-брифінг Віталія Кличка щодо поточної ситуації у столиці від 11 червня (+повний текст, відео)

11 червня 2021 року, 10:51

Онлайн прес-брифінг Київського міського голови Віталія Кличка щодо поточної ситуації у столиці.

Віталій Кличко, зокрема, інформує:

– скільки хворих на COVID-19 у Києві виявили минулої доби;

– про кількість хворих на коронавірус, які перебувають у лікарнях столиці;

– скільки киян уже вакцинували;

– про оновлення зелених зон та створення нових;

– про оновлення інфраструктури міста;

– про підготовку до пляжного сезону в столиці.

Онлайн-трансляція брифінгу - на сайті міського голови, на YouTube-каналі КМДА, на Facebook-cторінці КМДА та на Facebook-сторінці Віталія Кличка.

 

Добрий день!

Я продовжую інформувати вас про ситуацію в столиці та дії міської влади. Спершу – про коронавірус.

Минулої доби  в місті виявили 217 інфікованих. Померли 2 людини. Усього за період пандемії в столиці 5144 летальних випадки від вірусу. А підтверджених випадків захворювання в місті на сьогодні 210 520. Серед тих, хто захворіли: 122 жінки віком від 19-ти до 74-ох років. Та 12 дівчаток від восьми місяців до 15-ти років. А також 79 чоловіків віком від 21-го до 89-ти років. Та 4 хлопчики від 12-ти до 15-ти років. Захворіли, зокрема, двоє медиків.

Минулої доби у стаціонари медзакладів потрапили 27 хворих на коронавірус. А також госпіталізували 77 пацієнтів із підозрою на COVID-19 та пневмоніями. Тобто загалом в лікарні за добу потрапили 104 людини. Одужали минулої доби 2037 киян. Усього коронавірус подолали  192976 мешканців столиці.

Найбільше випадків захворювання виявили в Дарницькому районі – 45. У Дніпровському – 30. Та в Шевченківському районі – 27 випадків.

Заповненість ліжок у комунальних медзакладах сьогодні – понад 6 відсотків.  Із них з киснем заповнені – майже 10 відсотків ліжок.

Загалом у стаціонарах столиці сьогодні лікуються 319 хворих на коронавірус. 204 пацієнти – у важкому стані. Кисневу підтримку отримують 297 людей. Під апаратами ШВЛ – 9 хворих.

Київ, як і вся країна, продовжує кампанію з вакцинації. Цими вихідними на базі Міжнародного виставкового центру знову працюватиме Центр вакцинації від COVID-19. Усього в Центрі вакцинували вже понад 8,5 тисячі людей. Тільки минулими вихідними щеплення отримали 5 тисяч людей. Вакцинувати таку кількість людей вдалося завдяки збільшенню кількості медичних бригад та розмежуванню потоків відвідувачів.

Аби пришвидшити темпи вакцинації, ми вдосконалюємо роботу Центру. І з наступних вихідних алгоритм його роботи буде дещо змінений. Відтепер, аби  записатися на щеплення проти COVID-19, потрібно зайти за посиланням на сайт сервісу helsi.me та вибрати бажаний день і час вакцинації. Підтвердження запису ви отримаєте  смс-повідомленням. Його потрібно буде показати при вході до пункту вакцинації разом із паспортом та попередньо зареєстрованою заявкою на щеплення у додатку «Дія».

Більше часу процедура вакцинації забирає в тих людей, які не підписали декларацію з сімейним лікарем. Оскільки доводиться заповнювати необхідні документи, витрачається не 7 хвилин, а півгодини. Тому для економії свого часу, перед тим, як іти на щеплення, підпишіть, будь ласка, декларацію з сімейним лікарем.

  Також нагадаю, що з 2 червня у столиці розпочали щеплювати працівників освіти вакциною Comirnati виробництва Pfizer-BioNTech. У центрах вакцинації, які створили на базі 17-ти навчальних закладів у всіх районах міста, вже щепили понад 20 тисяч працівників сфери освіти столиці.

 Загалом у Києві вже вакцинували понад 187 тисяч людей, із них 2 дози отримали більш як 23 тисячі. Це переважно – медики, соціальні працівники, вчителі, залучені до проведення ЗНО, паралімпійці та маломобільні громадяни.

Із 14 червня у столиці розпочнеться вакцинація співробітників законодавчих, виконавчих та судових органів влади центрального, регіонального та місцевого рівнів і органів місцевого самоврядування. Зазначу, що вакцину столиця отримує від Міністерства охорони здоров’я України. І вакцинує громадян згідно дорожньої карти, розробленої МОЗ. І міністерство розподіляє вакцину, визначає етапність, цільові групи та якою саме вакциною їх щеплюють. Із цією дорожньою картою можна ознайомитися на сайті МОЗ.

Наступне. Не про коронавірус. Нагадаю, що вчора на засіданні Київради я звернувся до депутатів ухвалити рішення про викуп земельної ділянки на проспекті Перемоги, 50-А – біля танку. Щоб упередити скандальне будівництво, проти якого виступають активісти і чимало киян. Та створити там зелену зону. Депутати підтримали таке рішення. Також учора Київрада підтримала рішення про створення в Києві двох нових скверів. Одного в Дніпровському районі столиці, і другого – в Печерському.

А на найближче засідання Київради ми готуємо проект рішення про надання природно-заповідного статусу території біля озера Вирлиця. Це також допоможе зберегти там велику зелену зону.

Нагадаю, що тільки в травні ми відкрили після оновлення такі об’єкти як Наводницький парк у Печерському районі та облаштували там гарний фонтан. А також відкрили після реконструкції другу чергу Пейзажної алеї.

 Уже невдовзі відкриємо спортивно-оздоровчий парк біля озера Тельбін у Дніпровському районі та фітнес-парк «Озеро Лебедине» в Дарницькому районі міста. Я нещодавно перевіряв як там тривають роботи.

Також триває капремонт третьої черги парку «Троєщина», Липової алеї, парків «Радунка» та «Орлятко». І парку на Дніпровській набережній у районі затоки Берковщина в Дарницькому районі.

 Також цього року розпочнемо оновлення парку «Інтернаціональний» у Святошинському районі та довгоочікуваний капремонт одного з найбільших парків столиці – Голосіївського.

Загалом за останні кілька років ми оновили 494 парки та сквери. А майже 500 зелених зон отримали статус парку чи скверу. Також відкрили у столиці 10 нових фонтанів та 7 капітально відремонтували. І хотів би повідомити киян, що створюємо ми не тільки інфраструктуру для  відпочинку.

Триває в місті і ремонт доріг, мостів. Будівництво шляхопроводів. Зокрема, Подільсько-Воскресенського мостового переходу. Вчора я перевіряв, що відбувається на об’єкті. Ми вийшли на фінальну стадію будівництва. Зокрема, вже спорудили: естакаду на Рибальському півострові,  з’їзд з мостового переходу на Набережно-Рибальську, міст через Дніпро, естакаду на Трухановому острові,  міст через Десенку, естакаду в урочищі Горбачиха, заїзд на Подільський мостовий перехід із Набережно-Хрещатицької. Також уже повністю натягнуті ванти арочної конструкції мосту через Дніпро. І починають процес демонтажу нижніх тимчасових опор.

Завершили й асфальтування прогону мосту через річку Десенка. Також продовжується будівництво тунелів метрополітену та насипу під конструкції метро. Облаштовують дорожнє покриття на території Русанівських садів.

Тривають також роботи в бік Подолу – Верхнього та Нижнього Валів. Там на заїздах влаштовують сучасну гідроізоляцію. І вже в кінці червня мають завершити основні роботи. Тобто ця ділянка вже буде готова повністю. Пропоную подивитися коротке відео звідти.

(ВІДЕО)

Ми робимо все, щоб в кінці цього року відкрити автосполучення через Подільсько-Воскресенський міст. Наступний етап – метро на Троєщину. І, як я сказав, роботи з його спорудження розпочали.

А тепер я відповім на запитання із соцмереж.  Уже нарешті прийшла літня погода. Чи готові до відкриття столичні комунальні пляжі? Скільки їх буде працювати цього літа?

Столиця, як завжди, ретельно підготувалася до початку літнього сезону. Аби мешканці Києва могли з комфортом і безпечно відпочивати в місті. На сьогодні вже 14 комунальних пляжів готові приймати відвідувачів. На них обладнані роздягальні. Є  пункти рятувальників та громадські вбиральні. Також місто визначило 18 зон масового відпочинку біля води, але без купання.

Офіційно сезон поки не стартував, оскільки температура в Дніпрі ще прохолодна. А відпочинок з купанням, за нормами, дозволений при температурі вищій за 17 градусів.  

На всіх комунальних пляжах будуть чергувати понад 120 лайфгардів, а також водолази і матроси-рятувальники комунального підприємства «Плесо».

 Також цього року столиця подала дев’ять муніципальних пляжів для отримання міжнародної екологічної відзнаки «Блакитний прапор». Ця відзнака означає те, що пляжі відповідають найвищим світовим стандартам безпеки та комфорту.

Це вся інформація на сьогодні. Дякую вам за увагу!

Бережіть себе! І до зустрічі! 

 

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]