Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Онлайн прес-брифінг Віталія Кличка щодо поточної ситуації в столиці від 7 жовтня (+повний тест, відео)

07 жовтня 2020 року, 11:14

Онлайн прес-брифінг Київського міського голови Віталія Кличка щодо поточної ситуації в столиці.

Віталій Кличко поінформує:

- на скільки збільшилася кількість інфікованих у Києві;
 
- скільки хворих на коронавірус перебувають у столичних лікарнях;
 
- скільки киян протестовано на COVID-19;
 
- про підтримку містом медзакладів, які лікують хворих на коронавірус;
 
- скільки шкіл та садків закриті на карантин у Києві;
 
- про ремонт міжквартальних проїздів та дворів.
 

Вітаю всіх, хто нас дивиться!

У прямому ефірі інформую вас про ситуацію в столиці та дії міської влади.

Кількість виявлених хворих у Києві, на жаль, не зменшується. За минулу добу – плюс 383 людини. 6 випадків – летальних. Всього від коронавірусу в Києві померли 442 людини. Підтверджених випадків захворювання на COVID-19 на сьогодні в столиці вже 25474.

Серед тих, хто захворіли: 212 жінок віком від 18-ти до 94-ох років. Та 14 дівчаток від трьох місяців до 16-ти років. 144 чоловіки віком від 19-ти до 87-ми рокiв. Та 13 хлопчиків від двох років до 17-ти. Захворіли також 15 медиків.

До лікарень столиці госпіталізували 72 пацієнти. Інші – на самоізоляції під контролем лікарів. Збільшилася кількість тих, хто одужав. За минулу добу – 349 людей. Всього коронавірус подолали 8 894 мешканця Києва.

Найбільше випадків захворювання минулої доби виявили в Деснянському районі – 71. В Оболонському – 50. Та в Шевченківському районі – 49 випадків.

Зазначу, що минулої доби у столиці збільшилась кількість хворих на  COVID-19, які потребують госпіталізації. Як я вже сказав, до лікарень потрапили 72 пацієнти. Усього у стаціонарах медзакладів сьогодні лікуються 1587 хворих на коронавірус. Із них 23 – дитини.

322 пацієнти – у важкому стані. 509 отримують кисневу підтримку. 31 хворий – під апаратами ШВЛ. Іще 125 пацієнтів –  у лікарнях із підозрою на коронавірус. 576 хворих перебувають у стаціонарах із запаленням легень.

Підкреслю, що Київ продовжує збільшувати кількість тестувань. Цей  показник у столиці – найвищий в Україні – і становить сьогодні 341 тест на 100 тисяч мешканців.

Загалом із початку пандемії у комунальних медзакладах і лабораторному центрі досліджено понад 143 тисячі зразків біоматеріалу. Це методом ПЛР. А методом ІФА – на виявлення антитіл – зробили близько понад 25 тисяч тестів. Досліджують зразки також в приватних та державних клініках.

У столиці продовжують активно працювати мобільні бригади медиків, які забирають біоматеріал для аналізу на коронавірус у пацієнтів вдома. За минулу добу бригади відібрали 1164 зразки. А всього з початку своєї роботи – біля 90 тисяч.

Що стосується навчального процесу в Києві. Ситуація в школах та дитячих садочках поки контрольована. Але динаміка – негативна. 

 На сьогодні в місті закриті на карантин 3 школи – через випадки захворювання серед вчителів. Дві школи у Печерському районі і одна в Оболонському. На жаль, збільшилась кількість класів, що відправили на самоізоляцію через хворобу учнів. Сьогодні на дистанційному навчанні загалом 377 класів у 152-ох школах. Усього хворих на коронавірус школярів у Києві – 410. Також хворіють 302 педагоги.

 У дитячих садочках  теж спостерігається зростання захворюваності.  Через виявлені випадки вірусу тимчасово закриті 47 груп у 41-му садку. Три садочки зачинені на карантин. Наповненість дітей у дитсадках столиці – понад 58 відсотків.

А тепер я відповім на запитання від ЗМІ та із соцмереж.

Питання від кількох ЗМІ. Як відбувається розподіл ліків та засобів захисту серед лікарень міста? Цікавлять ті, що приймають хворих на COVID-19.

 Хочу нагадати, що всі медичні заклади, що уклали договір за пакетом «COVID» із Національною службою здоров’я України, отримують від держави гроші не тільки на надбавки медикам, а й на медикаменти та засоби індивідуального захисту. Тож заклади мають змогу придбати необхідне. Але столиця, щоб покращити лікування киян, хворих на коронавірус, додатково до грошей Національної служби здоров’я виділила 106 мільйонів гривень. Це кошти на антибіотики, противірусні, протизапальні та інші препарати, що використовують для лікування COVID-19.

 Щодо розподілу коштів, то цей процес – простий і зрозумілий. Лікувальні заклади міста формують заявки на ліки, що їм необхідні, і передають їх у Департамент охорони здоров’я. Департамент видає відповідний наказ про розподіл. Тож наявність ліків у конкретному медзакладі – зона відповідальності його керівника.

 Питання із соцмереж. Олексій пише: помітно, що за останні роки в Києві відремонтували багато доріг. Але міжквартальні проїзди лишають бажати кращого. Тож коли ремонтуватимуть проїзди і двори?

 840 прибудинкових територій та міжквартальних проїздів у всіх районах столиці оновили цього року. Велику програму з ремонту дворів ми розпочали минулого року. І в 2019-му оновили 827 дворів. Деякі з них не бачили ремонту по 40-50 років!  

 Якщо минулого року роботи здійснювали переважно у невеликих дворах та проїздах, то цьогоріч – переважно на територіях площею понад 1000 квадратних метрів. Це – наймасштабніше оновлення дворів за останні десятиріччя. На більшості об’єктів роботи вже здійснили на понад 90%.

У Дарницькому, Оболонському, Подільському та Шевченківському районах роботи завершили в повному обсязі. Найбільшу кількість об’єктів оновили в Дарницькому районі – 111. У Дніпровському – 106. У Деснянському районі – відремонтували 99 дворів і проїздів. І в Cолом’янському районі – 91 об’єкт.

Всього на оновлення прибудинкових територій та міжквартальних проїздів цьогоріч виділили 620 млн гривень. І цю програму з ремонту столичних дворів та проїздів ми продовжимо і наступного року.

Я дякую вам за увагу.

Дотримуватися елементарних правил – це значить берегти своє здоров’я і здоров’я людей, які поруч. Тому будьте свідомими!

Бережіть себе!

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]