Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Оновлений публічний простір: бібліотеку імені Тичини перетворено на сучасний бібліохаб (+ фото)

03 жовтня 2019 року, 16:10

Сьогодні після оновлення урочисто відкрито бібліотеку ім. П. Тичини, яку перетворено на сучасний бібліохаб із новою айдентикою, фірмовим стилем і логотипом. Тут проведено капітальний ремонт, оновлено меблі, створено належні умови для осіб з інвалідністю, зокрема, вадами зору. Тож наразі кияни мають змогу користуватися тим самим обладнанням, що є і в бібліотеці американського конгресу. Про це повідомили в Департаменті культури.

На відкритті були присутні директорка Департаменту культури Діана Попова, голова постійної комісії Київради з питань культури, туризму та інформаційної політики Вікторія Муха, голова Дніпровської районної державної адміністрації Петро Онофрійчук, а також меценати і працівники бібліотеки.

«Я справді щаслива, що нам вдалося втілити такі кардинальні зміни. Ця бібліотека не стане останньою – ми будемо відкривати нові і нові сучасні простори, впроваджувати інноваційні технології, адже наше головне завдання – у кожному районі мати сучасну оновлену бібліотеку, що стане центром задоволення культурних, освітніх, інформаційних потреб громадян і їхнього комфортного дозвілля», – сказала директорка Департаменту культури Діана Попова.

Тепер бібліотека імені  П. Тичини має:

  • універсальний книжковий фонд (42,4 тис. примірників) з усіх галузей знань;
  • періодичні видання (92 назви) та послуги чергового бібліографа, який допоможе скористатись електронним каталогом;
  • різноманітні культурні заходи та презентації;
  • зустрічі з письменниками та видатними особистостями;
  • доступ до світових ресурсів Інтернет, зону Wi-Fi, місця для роботи на власному комп’ютері;
  • дитячий куточок;
  • спеціальне обладнання для людей з порушеннями зору;
  • різноманітні настільні та електронні ігри;
  • кінопокази фестивальних фільмів;
  • різноманітні тренінги в рамках соціального проекту КМДА «Освітній хаб міста Києва».

Проект, що змінює усталену концепцію звичайної бібліотеки, діє в Києві вже понад 2 роки. Для киян створюють сучасні простори, покликані стати новим словом у історії бібліотечної справи. Надалі оновлені публічні простори будуть об’єднані буквою «Б», що означає «бібліохаб».

Бібліотеку імені Тичини перетворено на сучасний бібліохаб

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]