Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Понад 1000 нових дерев і кущів: столичні школи долучились до еко‑флешмобу ініціативи Kyiv Smart City «Дерева замість квітів»

03 жовтня 2019 року, 16:15

Сьогодні команда Kyiv Smart City разом із учнями, батьками, вчителями та директорами шкіл висадили понад 1000 саджанців дерев і кущів у рамках еко‑флешмобу «Дерева замість квітів». Завдяки спільним зусиллям учасників акції навколо київських шкіл навесні розквітнуть декоративні яблуні, алея з кущів форзиції, спіреї, дейції та інші рослини.

«Розумне місто – це, перш за все, безпечне середовище. Тому, одночасно з втіленням інноваційних проектів, ми маємо піклуватися, зокрема, і про основу комфортного життя – чисту екологію. Сьогоднішній флешмоб має на меті показати, що зберегти навколишній світ можуть прості речі. Наприклад, висадження дерева не потребує великих витрат часу та ресурсів, але принесе значно більше користі учням та працівникам шкіл, ніж букети квітів», – прокоментував директор Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій Юрій Назаров.

На думку експертів, одним із найефективніших способів покращити якість повітря у класах міських шкіл є створення захисного бар’єру з дерев між дорогою та школою.

У флешмобі взяли участь: середня загальноосвітня школа № 275 ім. Кравчука, спеціалізована школа I-III ступенів № 255, спеціалізована школа ім. Казимира Гапоненко №110, середня загальноосвітня школа I-III ступенів № 158, школа I-III ступенів №29, середня загальноосвітня школа №93, технічний ліцей Шевченківського району, спеціалізована школа №88, школа I-III ступенів №219, спеціалізована школа №173, спеціалізована школа №7 ім. Максима Рильського, спеціалізована школа I-III ступенів №152, Київська інженерна гімназія, спеціалізована школа №80 та інші навчальні заклади.

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]