Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Особняку Баккалинського надано охоронний статус

27 квітня 2021 року, 17:53

Наказом Департаменту охорони культурної спадщини від 27 квітня 2021 року № 29 за поданням ГО «Мапа Реновації» Особняк Баккалинського на вул. Іллєнка, 30 внесено до Переліку об’єктів культурної спадщини м. Києва – надано статус щойно виявленого об’єкта культурної спадщини.

«Два тижні тому до Департаменту надійшов лист від «Мапи Реновації», яким активісти повідомили про свою роботу з історико-архівних вишукувань для підготовки історичної довідки та облікової документації з метою ініціювання внесення Особняка Баккалинського до Переліку об’єктів культурної спадщини Києва. Сьогодні відповідним наказом нашого Департаменту Особняк отримав охоронний статус. Я дуже вдячний таким активним і небайдужим громадянам за їхню підтримку і допомогу у збереженні нашого історичного надбання, нашої з вами спадщини», – наголосив директор Департаменту охорони культурної спадщини Олександр Никоряк.

Вже завтра відповідний лист буде направлено на Мінкультури.

Подальші кроки – ініціювання надання будинку Міністерством культури та інформаційної політики статусу пам’ятки місцевого значення і занесення Особняка до Державного реєстру нерухомих пам’яток України.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]